ATT DER Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumunda

Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEUZEM) ve Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü ve Acil Ambulans Hekimleri Derneği (AAHD)  tarafından  düzenlenen “Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumu” İzmir’de DEÜ Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Dünyadan ve Türkiye’den acil hizmetlerin her kademesinde görev yapan hastane ve hastane öncesi acil sağlık, itfaiye, arama kurtarma, emniyet çalışanları yazılımcı, sosyal medya kullanıcısı akademisyen ve sağlık yöneticilerinin ve Avrupa’nın 112 organizasyonu EENA’nın (European Emergency Number Association) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demetrios G. Pyrros  katıldığı sempozyuma  ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak’ da katıldı.

Sempozyumda “Yeni Nesil Teknolojilerden Acil Müdahale Ekiplerinin Beklentileri” konulu sunum yapan ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak Acil Hizmet sunumunda görev alan Emniyet,İtfaiye,Ambulans ve Arama Kurtarma Ekipleri arasında işbirliğinin önemine dikkat çekerek bu konuda yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.Ambulans arka kabininde mühendislik bilgisi ile birlikte çalışanlarında görüş ve önerilerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Gökbayrak “Ambulansta kullanılan sedye,araç gereç ve tıbbi cihazların ergonomisi de önemlidir.Komuta kontrol merkezine çok fazla gereksiz çağrı gelmekte bu nedenle çalışanlar acil vakaları tespit etmekte zorlanmaktadır.Bu yoğunluk azaltılarak olay yerinden komuta kontrol merkezine, oradan da ambulans ekiplerine fotoğraf ve görüntü aktarımı sağlayacak teknolojik altyapı kurularak ekiplerin olay yerine giderken daha fazla bilgi sahibi olması sağlanmalıdır” dedi.Avrupa’da geliştirilen yeni nesil giyilebilir teknoloji ve dron ambulans konularında bilgiler veren Gökbayrak Türkiye’de de bu alanda arge yatırımlarının önemine dikkat çekti.

12244649_1017409608289808_3004837220960181113_o

12271220_1670794593164662_1557779293_o