ATT DER ERC RESÜSİTASYON 2015 KONGRESİNDE

Dünyadaki tüm Resüsitasyon Kuruluşlarının temsilcilerinin yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda ILCOR tarafından her beş yılda bir resüsitasyon klavuzu güncellenerek yayımlanmaktadır.

2010 yılından sonraki 5 yıllık süreçte yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda güncellenen resüsitasyon klavuzu ERC (European Resuscitation Council) tarafından 29-31 Ekim 2015 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta yapılan “The Guıdelınes Congress Resuscıtatıon 2015” ile duyuruldu.

Dünyanın birçok yerinden yüzlerce katılımcının takip ettiği Resusitasyon 2015 Kongresine ATT DER Genel Başkan Yaşar Gökbayrak katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “Her 5 yılda bir güncellenen resüsitasyon klavuzu mesleğimiz açısından önemli olmakla birlikte meslektaşlarımız tarafından da yakından takip edilmektedir. Klavuzda güncellenen bilgilerin hangi bilimsel çalışmalar sonucunda yapıldığı ve acil sağlık hizmetlerinin geleceğine ışık tutacak teknolojik ve bilimsel gelişmelerin neler olduğu konusunda bütün dünya tarafından kabul gören bir kongrede ATT DER olarak bulunmak son derece önemliydi. Burada konunun uzmanları tarafından, adeta kaynağından elde ettiğimiz bilgileri ve izlenimleri önümüzdeki günlerde meslektaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

evet-muhuru-2014-oy-pusulasi

unnamed (1)