ATTDER’den 2014 Yılında Tam 500 Faaliyet

Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedikleri temsil ederek sorunlarına çözüm üreten,acil sağlık sisteminin gelişimine katkı sağlayan ATT DER; 2014 yılında tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği 500 faaliyet ile sağlık sektörünün en aktif sivil toplum kuruluşları arasında yer aldı.

Mesleğin ve meslektaşlarının söz konusu olduğu her yerde varolmayı hedefleyen ATT DER; kimi acı, kimi tatlı olaylara sahne olan 2014 yılında bir çok güzel çalışmaya imza attı.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “2014 yılı tüm İl Yönetimleri ile birlikte büyük bir aile,güçlü bir sivil toplum kuruluşu olan ATT DER için dolu dolu geçen bir yıl olarak hafızalara kazınmıştır.Üstün gayret ve büyük özverilerle bu çalışmaların gerçekleşmesine katkıda bulunan bütün İl Yönetimlerimize teşekkür ediyorum.2015 yılında da aynı heyecan,coşku ve dayanışma ruhu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz “dedi.

İşte 2014 yılında gerçekleştirilen faaliyetler:

ATT DER TBMM Sağlık Komisyonuna davet edilerek, Torba Yasada yer alan 112 ve afet konuları hakkında görüşlerini bildirdi.

112 çalışanlarının Riskli Birim kategorisine alınmasını sağlayan ATT DER,hiç gündeme gelmeyen 112 çalışanlarına yıpranma payı konusunu her platformda gündeme getirerek güçlü bir kamuoyunun oluşmasını sağladı.

ATT DER’in girişimleri sonucunda 112 çalışanlarının yıpranma payı konusunda kanun teklifi ve Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi verildi.

Bir çok ulusal ve yerel televizyon programında ve basın yayın organlarında 112 çalışanlarının en önemli sorunları dile getirildi.

Şiddete uğrayan meslektaşlarımız için basın açıklamaları yapıldı.

Mesleğimizi tanıtmak için 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği İzmir Fuar’ında yer alarak ATT ve Paramedik mesleğimizin tanıtımına katkı sağlandı.

Meslektaşlarımız hiç bir zaman yalnız bırakılmadı. Kazada yaralanan meslektaşlarımız ziyaret edildi. Hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza son görev yerine getirildi.

Sağlık sisteminin en prestijli organizasyonu olmaya aday olan ve kullanılan 25 bin oy ile belirlenen “1.Altın Ambulans Sağlık Ödülleri” ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.

Meslektaşlarımızın sorunlarını iletebilmek adına Sağlık Bakanlığının tüm mercileri ile görüşüldü.

Türkiye’nin dört bir yanında eğitimler,paneller,çalıştaylar,sosyal aktiviteler düzenlendi.İllerde istasyon ziyaretleri gerçekleştirildi..

7 bölge 7 ilde eş zamanlı elektro kardiyografi eğimi (EKG) düzenlenerek bir ilk gerçekleştirildi.

Sağlıkta şiddet konusunda farkındalık yaratmak ve konuyu gündeme getirmek için Roberto Carlos’un da yer aldığı sağlıkta şiddete hayır videosu çekildi..

İşte 2014 yılında yaptığımız önemli faaliyetlerimizden bazı kesitler ve hemen altında tüm yaptığımız 500 faaliyetin başlıkları..

Haberlerimizin yanında bulunan linkten içeriklerine bakabilirsiniz.

Genel Başkanımız Yaşar Gökbayrak A Haber’de Medikal Programına konuk oldu
aaaaaaa

Altın Ambulans Sağlık Oscarları Ödül Törenini İstanbul’da düzenledik.
altın_ambulans

ATTDER Adana Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

ATTDER’den Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas’a Ziyaret

Meslektaşlarımıza eğitim vermek için ülkemizin en uç noktası Hakkari ve Yüksekova’ya kadar gittik.
10347553_10152844648419494_4019902716689399168_n

ATTDER Malatya Rafting ve Gezi Programı Düzenledi

ATTDER TBMM Sağlık Komisyonuna davet edilerek, Yeni Torba Yasada yer alan 112 ve afet konuları hakkında görüşlerini bildirdi.
tbmm2 (2)

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Prof.Dr. Necdet ÜNÜVAR 22-28 Mart ATT-Paramedik Haftası Adana programımıza katıldı

112 çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için soru önergesi verdirdik.
soruuu

7 Bölgede 7 ilde eş zamanlı EKG Eğitimi düzenledik
bolge

Sağlıkta Şiddete farkındalık yaratmak için Roberto Carlos’a şiddete hayır dedirttik.
carlos

ATTDER İzmir Fuarında Yer Alarak ATT-Paramedik Mesleğini Tanıttı
fuar-9081

22-28 Mart ATT-Paramedik haftası kapsamında Adana’da düzenlediğimiz kutlama programına TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Prof.Dr. Necdet ÜNÜVAR katıldı.
1619111_10152345205550854_1257157481_n

112 çalışanlarının yaşadığı sorunları aktarmak için TGRT Haber’e konuk olduk

tgrtt

ATTDER 3. İl Başkanları toplantısı ile illerdeki faaliyetler, genel merkez faaliyetleri, ülke genelinde 112 çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri istişare edildi
toplantı1

Yaşanan ve artan ambulans kazalarının bir daha olmaması için kurban kestik
10752243_10152803566204494_846703950_o

İhtiyaç sahibi kişiler için giyecek yardım kampanyası düzenledik.
sivas yardım.2jpg

Yıpranma payı için kanun teklifi verdirdik.
yıp-pay-5634

Sorunlarımızı iletmek için Sağlık Bakanlığı ziyaretlerinde bulunduk.
genel müdür ziyaret

Rapor ve İzin Dönemlerinde Kesilen Ücretler İçin Dava Açtık.
davartyu

Meslektaşlarımızı son yolculuğunda yalnız bırakmadık.
hatice arslanattder-ank89623

İŞTE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ TAM 500 FAALİYET LİSTESİ