1. Acil Tıp Teknisyenliği Sempozyumunun Ardından

SEMPOZYUMUN ARDINDAN…!

Ülkemizde 1996 yılında ilk eğitimine başlayan Acil tıp teknisyenliği mesleği halen 156 SML’de eğitimine devam etmekte ve büyük bir aile olduğumuzun gerçeğiyle şu anki sayımız 40 binin üzerindedir.
Mesleğimiz; insanların acil yardıma ihtiyaç duyduğu o sınırlı dakikalarda hızlı karar vererek doğru müdahaleyi etkin bir biçimde yapmayı gerektirmektedir. Bu nedenle Ülkemiz Acil Sağlık Sisteminin en önemli yapı taşlarından biri olan ve özellikle son yıllarda yeniden yapılanmakta olan sistemde, çalışan ve yetişmiş insan gücü bakımından ilk sırayı alan Acil Tıp Teknisyenleri için gelişen teknolojiye paralel olarak sürekli değişen ve güncellenen bilgileri takip etmek, bilgi, beceri ve motivasyonlarını her zaman üst seviye de tutmak bir zorunluluk arz etmektedir.
İşte böylesine önemli bir mesleğin, yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide insanlara yardım etme ayrıcalığına sahip bir mesleğin fertleriyiz.
Bu nedenledir ki; Türkiye’ de bir ilkini 4-5-6 Aralık 2009 tarihlerinde İzmir Fuar alanında hol 4 te 1. Acil tıp teknisyenliği sempozyumunu gerçekleştirdik.
1.Acil Tıp Teknisyenliği Sempozyumunda 11 Konferans, 6 Panelde konularında akademisyen ve uzman 40 konuşmacı, davetli katılımcılar, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yoğunluğu acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknisyeni öğrencileri, paramedikler, hekimler ve öğretmenler olmak üzere toplam 421 kişi katıldı. İlk olmasına rağmen bu sayıya ulaşmamız bizleri sevindirdi.
Sempozyumumuza yurt dışı programı nedeni ile katılamayan ve telgraf göndererek kutlayan Sağlık Bakanımız Prof.Dr. Recep AKDAĞ’a, sempozyumun ikinci günü aramıza katılarak Acil tıp teknisyenlerinin sorunlarını dinleyen ve sorularını tüm içtenliğiyle yanıtlayan Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin ÇOM’a, ilk gün açılış konuşması yapan ve panellerde yar alan Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fazıl İNAN’a, açılış konuşması yapan sağlıktan sorumlu vali yardımcısı Günhan SARIKAYA’ya, sempozyum boyunca yardımlarını esirgemeyen ve açılış konuşmasında yanımızda olan emniyetten sorumlu vali yardımcısı Ardahan TOTUK’a, açılış konuşması yaparak bizleri onurlandıran İzmir İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Mehmet ÖZKAN’a, sempozyum öncesi yardımlarını esirgemeyen bizlere yol gösteren ve sempozyuma konuşmacı ve panellerde oturum başkanlığı yapan İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı, 112 Ege bölge sorumlusu Dr. M. Turhan SOFUOĞLU’na ve Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Öğrenci İşleri Şube Müdürü Muammer DEMİR’e sempozyuma katkılarından ve aramızda olduklarından dolayı teşekkür ederiz.
Ayrıca, sempozyuma konuşmacı ve panelist olarak katılan, acil tıp sisteminin yeniliklerini anlatan değerli hocalarımıza ve konuşmacılarımıza Fuarın kapılarını açan İzfaş Genel Müdürlüğüne, İzmir 112 de çalışan doktorlarımıza, bu alanda faaliyet gösteren derneklerimize ve emeği geçen kurumlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Sempozyumumuzun düzenlenmesinde ve başarılı bir şekilde sonuçlanmasında emeği geçen, tüm mesaisini sempozyuma ayıran başta sempozyum sekreterlerimiz Att. Ekrem ÖZDEMİR ve Att Murat KESKİN olmak üzere, sempozyumun düzenlenmesinde ve organizasyon da çok büyük özveri ile çalışan Dr. İbrahim TUĞLU’ya teknik desteğiyle yanımızda olan Dr. Melih GÜNDÜZ’ e yat gezisini ayarlayan Dr. Tolga ÖLÇÜCÜ ve Dr. Hakan KESKİN’e programı sunan Elif IMRAK’ a, sempozyum web sitemizi, afişlerimizin tasarımını ve bilgisayarları ayarlayan Att Ceyhan MOLLA ’ya standlarda yer alan büyük özveri ile çalışan ve diğer görevlerini başarıyla yerine getiren Att Mürvet TOTUK BERRAK’a, Att Sevcan BİL’e, Att Mahmut YILMAZ’a, Att Emel BULUT’a, Att Tolga ÜNSEL’e, Att Ümit Yaşar AKKOCA’ya, Att Suzan IRMAK’a, Att Nurgül KÖMÜRCÜ’ye sempozyumun duyurulması ve afişlerimizin dağıtımında bizlere yardımcı olan değerli il temsilcilerimize ve Türkiye’nin çeşitli ilerinden gelen değerli meslektaşlarımıza, stand açıp desteklerini esirgemeyen sponsor firmalarımıza desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Üç gün süren her yönü ile dolu dolu, eğitici, bilgilendirici ve acil tıp teknisyenleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlaması açısından çok yararlı olan ve ilk defa ATT sempozyumunda Sağlık Bakanlığı’ndan Acil tıp teknisyenlerinin sorunlarını ve sorularını yanıtlayan yetkililer olduğu için sempozyumdan çok memnun ayrıldıklarını ifade ettiler. Sempozyumun katılımcılar tarafından oldukça beğenilmesi bizleri mutlu etti.

İkincisinde tekrar buluşmak dileğiyle…

Yaşar GÖKBAYRAK
ATT DER Y.K. Başkanı

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir