Acil Tıp Teknisyenleri Günü Coşkuyla Kutlandı

Acil Tıp Teknisyenleri Günü Türkiye’de ilk defa başlattığımız etkinlikler çerçevesinde Ankara’da kutlandı.

Sabah saat 10:30’da Acil Tıp Teknisyenleri’nin yoğun katılımı ile Anıtkabirde kutlama töreni başladı. Anıtkabir mozolesine çelenk bırakma töreni sonrası saygı duruşu ve anıtkabir defterinin imzalanması ile anıtkabirdeki program son buldu.

Daha sonra Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Farabi salonunda saat 13:30’da” Acil Tıp Teknisyeni Eğitimleri” konulu panel başladı.

Panel de Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Dr.Fazıl İNAN bir konuşma yaptı ve ATT mesleği nin bugününü, yarınını değerlendirdi ve yapılacak yeni alımlarda 4000 civarında ATT alınacağını duyurdu.

Sağlık Meslek Liselerinde Acil Tıp Teknisyenliği Programında Yenilikler isimli konuyu ise M.E.B.Sağlık İşleri Dairesi Öğretim Prog.Şube Müdürü Sn.Tekin SAĞIR sundu ve ATT eğitimleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği başkanımız Sn.Yaşar Gökbayrak Acil Tıp Teknisyeni Eğitimlerine Genel Bakış konulu sunumunu yaptı.Verilen çay ve kahve arası sonrası Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sn. Dr.M.Akif GÜLEÇ Ankara 112 Sertifikasyon Eğitim Programları konulu sunumunu yaptı. Panel teşekkür Plaketleri’nin verilmesi ile son buldu.

Akşam düzenlenen, akşam yemeği organizasyonu büyük ilgi gördü ve acil tıp teknisyenleri doyasıya eğlendiler.

22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü kutlama programı etkinliklerinde tarafımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı , Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sn.Dr.Seraceddin ÇOM’a, Sağlık Bakanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Sn. Dr.Fazıl İNAN, Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne ve Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sn.Dr.Mehmet Akif GÜLEÇ’e, Ankara 112 Şube Müdürü Sn Muzaffer AKKAYA’ya,Ankara İl Ambulans Servisi Başhekimi Sn.Dr. Savaş ERARSLAN’a ve Ankara 112 personeline,Pursaklar SML ATT Bölüm öğretmeni Sn. Hülya Yılmaz ve ATT DER Ankara Temsilcimiz Sn.Kadir AY’a, panelimize katılaran ve kutlama mesajları gönderen sendikalara ülkemizin değişik illerinden gelerek etkinliklere katılan tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür eder;

Tüm meslektaşlarımızın 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Gününü kutlarız…