Att Der Aydın Öğretmenlere İlkyardım Eğitimi verdi

Att Der Aydın Öğretmenlere İlkyardım Eğitimi verdi

Aydının Germencik ilçesinde bulunan Neşetiye İoo da 13.01.2009 tarihinde yapılan ilk yardım eğitimi tamamlandı. Eğitim Cennet Hatipoğlu, Seher Yaman ve Fadime Kirlek tarafından verildi. İlçe Milli Eğitim Mürüdü İbrahim Akarsu,Germencik Sağlık Grup Başkanı Dr. İsa Baran,Okul Müdürü Ali Şahin ve 30 öğretmenin katıldığı eğitim büyük başarı ile gerçekleştirildi. Eğitime basın mensuplarınında ilgisi oldukça büyük oldu. Attder Aydın olarak gerçekleştirdiğimiz bu ilk yardım eğitimi sayın Milli Eğitim Müdürü ve Sağlık Grup Başkanı tarafından oldukça beğenildi ve mutlaka bu eğitimleri organize bir şekilde devam ettirmemizi bu hususta bize her konuda yardımcı olacaklarını bildirdiler. Konuları çok ağırlaştırmadan onlara uygun bir şekilde ayarlayıp,genel hatlarıyla vermeye çalışıldı. Daha çok nasıl karşımıza çıkar? ne yapmalıyız? sorularına cevap verecek şekide hazırladığımız sunumların akabinde, izlettiğimiz 112 görev şehitleri isimli video ile katılımcıların tümü oldukça duygusal anlar yaşadı.

Halka yönelik ve okullara yönelik ilkyardım eğitimlerimizin devam edeceğini bildirir bu güzel eğitimlerin tüm il temsilcilerimiz tarafından verilmesini diliyoruz.

Basında Çıkan İlkyardım Eğitimi Haberimiz

Germencik te Aydın Acil Tıp Teknisyenleri Derneğinden Cennet Hatipoğlu, Fadime Kirlek ve Seher Yaman tarafından Neşetiye Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerine ilk yardım eğitimi verildi.
Cennet Hatipoğlu, bir kaza veya afet anınında ilk yardımın en yakındaki kişiler tarafından uygulandığını, bunun bilinçli yapılmasıyla insan yaşamlarının kurtarılabileceğini söyledi.
Hatipoğlu, öğretmenlerin aldıkları ilk yardım bilgilerini öğrencilerine ve bölgelerinde yaşayan vatandaşlara aktarmalarının da önemli olacağını kaydetti.
Okulun Teknoloji sınıfında gerçekleştirilen eğitime öğretmenlerin yanı sıra Germencik Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akarsu, Germencik Sağlık Grup Başkanı Dr. İsa Baran da katıldı. (aa)

Haber bu linkte yer almaktadır.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir