ATT DER Hatay İl Temsilciliğimizden Gönüllülere İlkyardım Eğitimi

Hatay İl temsilcimiz ve Attder web arge komisyon başkanımız Osman Nuri Kundakçı İlk yardım eğitimlerine devam ediyor.

Kızılay İskenderun Şubesi İlkyardım eğitim koordinatörü ve Acil tıp Teknisyenleri Derneği Hatay İl Temsilcisi, Osman Nuri Kundakçı, bünyelerinde daimi gönüllü ileri seviye eğitimlerinin sürdüğü bildirildi.
Almanyanın Osnaburg şehrinde yaşayan ve sosyal hizmetler alanında yüksek öğrenim yapan üniversite öğrencisi Alman nüfusuna kayıtlı Demet Kenar üç hafta sürecek olan stajına Türk Kızılayı İskenderun Şubesinde başladı. Türk asıllı Alman vatandaşı Demet Kenar, Almanya;nın Osnaburg şehrinde yaşadığını, sosyal hizmetler alanında yüksek öğrenim gördüğünü, İskenderun;da akrabalarının bulunduğunu bu yüzden stajını burada yapmak istediğini söyledi. Şube gönüllüleri Şubat ayının ilk haftası toplanarak 2009 yılı eğitim ve çalışma planlamasını yaptı. Kızılay İskenderun Şubesi ilkyardım eğitim koordinatörü ve Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Hatay İl Temsilcisi Osman Nuri Kundakçı, ilk başta gönüllü oryantasyon dinilen birinci eğitimini verdiklerini belirterek İskenderun;da 80 civarında gönüllümüz var. On kişilik eğitim veriyoruz. Türkiye de her gün yüzlerce kaza oluyor, binlerce can veriyoruz, bu yüzden ilkyardım çok önemli olduğunu düşünüyoruz; dedi.

SOLUNUM YOLUNA İLKYARDIM
İlkyardım eğitimcisi Osman Nuri Kundakçı, solunum yolları tıkandığında nasıl müdahale edileceğini canlandırma ile göstererek şunları anlattı. Kişinin solunum yolları tıkanmışsa, öksüremiyorsa, konuşamıyorsa, ellerine boğazına götürüyorsa, gözlerine ölüm korkusu yerleşmişse, bu kişilere iki farklı uygulamamız var. Birincisinde Kişiyi hafif öne eğiyoruz, iki kürek arasına beş defa vuruyoruz. Ağzında, soluk borusunda yuttuğu cisim çıkmazsa, arkasına geçip, diyafram dediğimiz kasın üzerine iki elimizle kavrayarak beş defa kendimize doğru çekerek bastırıyoruz. Her iki uygulamayı solunum yolundaki cisim çıkana kadar devam ediyoruz.
Haberimiz burada yer almaktadır.