ATTDER 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği 4.Olağan Genel Kurulu 14 Aralık 2012 günü İzmir Ege Bölgesi Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Hasan Bozok, Başkan Vekilliğine Mehmet Gökce Belligün, Katip Üyeliklere Şerife Katırcıoğlu ve Kadir Ay’ın seçildiği genel kurula İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İl Ambulans Servisi Başhekimi İbrahim Tuğlu, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda acil tıp teknisyeni katıldı.

Genel Kurul açılış konuşmasını yapan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “112 çalışanları erken emeklilik hakkını elde etti ama bu yeterli değil sırada erken emeklilik hakkının kazanılması var” dedi. Acil Tıp Teknisyenlerinin acil sağlık sisteminde önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Gökbayrak, meslektaşlarının yaşadığı üst öğrenim sorununa da değinerek “hak edenler uzaktan ve kaliteli bir eğitim projesiyle paramedik olmalıdır. Bizim sadece önlisans bölümümüz olmamalı. Lisans ve yüksek lisans bölümleri de açılarak acil tıp teknisyeni ve paramedikler kariyer gelişimlerini kendi alanlarında tamamlayabilmelidir” dedi.

İzmir Vali yardımcısı Ardahan Totuk yaptığı konuşmada Acil Tıp Teknisyenleri Derneğinin İzmir’de kurulmuş olmasına rağmen Türkiye’nin her tarafında yaptığı faaliyetlere dikkat çekerek “genç ve dinamik bir meslek grubunun temsilcisi olan ATT DER’i yürekten kutluyorum” dedi.

İzmir İl Ambulans Servisi Başhekimi İbrahim Tuğlu ise acil tıp teknisyenlerinin acil sağlık sistemi açısından önemine vurgu yaptı.

ATT DER Genel Sekreteri Ekrem Özdemir tarafından okunan faaliyet raporu ve sayman üye Ceyhan Molla tarafından okunan mali raporun ardından yönetim kurulu seçimine geçildi.