Çanakkale Şehitlik Gezi Düzenlendi

ATTLER ECDADA YÜRÜDÜ

Derneğimiz tarafından 11 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen Acil Tıp Teknisyenleri’nin Ecdada yürüyüşü gezisi Türkiye’nin dört bir yanında meslektaşlarımızın büyük katılımı ile gerçekleşti.

Gezimiz Türkiye genelinde 19 ilden katılan 150 meslektaşımızın sabah saatlerinde buluşarak yaptıkları kahvaltı ile başladı. Sabah kahvaltılarını tamamlayan meslektaşlarımız 4 otobüs ile Gelibolu yarımadası Güney Cephesi Turuna başladılar.

Sırası ile Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyası Seyit Onbaşı ve Deniz Savaşlarıi Soğanlıdere Şehitliği,Şahindere Şehitliği ve Gerçek Mezarlıklar, Şehitler Abidesi,- Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Koyu gezildikten sonra öğle yemeğine geçildi yemeğin ardından Gelibolu Yarımadası Kuzey Cephesi Turu başladı. Anzak Koyu,Mehmetçiğe Saygı anıtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt orijinal Siper ve Tüneller gezildikten sonra 57. Alay Şehitliğine hareket edildi. Bu bölgenin de gezilmesinin ardından Conk bayırı gibi tarih kokan yerler büyük bir coşku ile rehberler eşliğinde gezildi. Katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür eder katılmayan meslektaşlarımızı ileride yapcağımız organizasyonlarda görmek isteriz.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir