ATTDER Konya İl Başkanlığından Şiddete Tepki

19.01.2013 Cumartesi sabahı saat 07:00 sularında Çumra 1 No’lu ASHİ’de çalışan Sürücü ATT Selim Demir, Konya’ya sevkedilecek olan hastanın yakınları tarafından Acil Servis önünde darp edilmiştir. Sözlü ve fiziksel şiddet e maruz kalan meslektaşımızın olay sırasında üniforması da yırtılmıştır. Arbede sonrası profesyonelce davranıp hastanın sevkini tamamlayan Selim Demir görevi tamamladıktan sonra hasta yakınları hakkında şikayette bulunmuştur.

Akşam üzeri saat 15:00 sularında ise Merkez 4 No’lu ASHİ ekibi 112 KKM tarafından verilen vakayı alıp hastaneye sevkini yaparken ışıkta sivil bir araçla çarpışmıştır. olay sonrası sivil araçta 4 hafif yaralı olduğu öğrenilmiştir. 112 ekibinde herhangi bir sorun bulunmazken, hastaneye sevkedilecek hasta başka bir ekibe verilmiştir. Kaza sadece maddi hasarla atlatılmıştır.

Her iki ekibe de geçmiş olsun ziyaretinde bulunan ATTDER Konya İl Yönetim Kurulu olaylar hakkında bilgi aldı. ATTDER Konya İl Başkanı Gökhan Çete, Selim Demir’e yapılan darp olayının yargı sürecinin yakından takipçisi olacaklarını belirtti.
Sözlerini ”Bölgemizde gerçekleşen bu iki talihsiz olay bizleri derinden etkilemiştir. Sevincimiz iki olaydan da can kaybı olmadan atlatılmasıdır. Ülkemizde bu tür olaylarla daha önce defalarca karşı karşıya gelmiş bir meslek grubuyuz.

Tüm meslektaşlarımız olaylar sonucu hem psikolojik hem de fiziksel olarak yıpranmaktadır. Bu da bizim ATTDER olarak ‘Erken Emeklilik’ konusunda ne kadar doğru girişimlerde bulunduğumuzun ve ne kadar hakettiğimizin göstergesidir. İl Yönetim Kurulum adına her iki ekibimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.” diyerek sonlandırdı.

ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız

Paylaş