ATTDER Muğla İl Başkanlığından İl Sağlık Müdürü Ziyareti

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Muğla il Başkanı Neslihan YILMAZ ve yönetim kurulu Muğla İL Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN’ i makamında ziyaret etti.

ATTDER Muğla Yönetimi tarafından derneğimizin kuruluş amaçlarından, faaliyetlerinden, üye sayısından ve hedeflerimizden bahsedildi. 112’lerin riskli birim mücadelesini derneğimiz sayesinde kazandığını ve şimdide erken emeklilik için mücadele ettiğimizi belirttik. Acil sağlık sistemi hakkında gündeme ilişkin konular konuşuldu.

Muğla ATTDER Teşkilatlanma Sor. Çiğdem Akın biz bu işe başladığımızda Muğla da üye sayımızın çok az olduğunu kısa zaman da Muğla çalışan ATTlerin birçoğunu derneğimize üye yaptığımızı ve hızla sayımızın arttırdığımızı belirtti.

Derneğimiz tarafından Muğla da paramedik bölümünün bulunmadığı ve Acil Tıp Teknisyeni öğrencilerin 112 ambulansında staj yapamadıkları dile getirildi. İl Sağlık Müdürümüz Dr Cihan tekin paramedik bölümü için Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ile görüştüğünü bununla ilgili çalışmaların başladığını ve bu projeyi hızlandırmak adına gerekli takibi yapacağını belirtti. Ayrıca sağlık meslek lisesi ATT öğrencilerinin hastane servisleri yerine 112 ambulanslarında 4. Sınıf stajlarını yapmaları için bir çalışma başlattığını söyledi.

Muğla ATTDER Eğitim Sor. Filiz Aşık dernek olarak sağlık meslek liseleri ATT bölümü öğrencilerine 112 çalışma sistemi ve ambulans malzemelerinin kullanımıyla ilgili okullarında eğitim vermeyi planladığımızı ve desteklerini istediğimizi belirtti. İl Sağlık Müdürümüz ” Eğitim vermek isteyenin kimse önünde duramaz diyerek sizlerin çalışmalarını destekleyeceğim “ dedi.

Muğla ATTDER Sosyal İşler Sor. İsmail Aktürk 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri günü faaliyetlerinden bahsetti. İl Sağlık Müdürümüzün bu tür faaliyetlere mümkün olduğunca katıldığını ve o günde yanımızda olmaya çalışacağını söyledi.

İl sağlık müdürümüz bu işi devir aldıktan sonra 30 olan istasyon sayısını 42 ye yükselttiklerini ve istasyonların fiziki koşullarını büyük ölçüde düzelttiklerini yeni yapılan istasyonlarla kaliteyi her geçen gün artırdıklarını söyledi.

Tüm ATT’lerin bir dernek altında yapılanmasının çok iyi bir faaliyet olduğunu ve çalışmalarımızda her zaman yanımızda olduğunu belirtti. Sizler gibi genç girişimci ATT ler ile acil sağlık sistemi daha iyi olacaktır dedi.
Muğla ATTDER yönetimi olarak derneğimize ve çalışmalarımıza sıcak bakan, bizden desteğini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Cihan TEKİN’E teşekkür ederiz.

[box type=”info”]

Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 45 bin Acil Tıp Teknisyeni ve 17 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri olarak mesleğimizin tek sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız [/box]

Paylaş