ATTDER’DEN CHP Genel Merkezine Ziyaret

ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, yönetim kurulu üyesi Osman Nuri Kundakçı, Kadir Ay ve Nurcan Göker’den oluşan heyet “Acil Tıp Teknisyenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Perihan Arı’yı makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmede ülkemizde acil sağlık hizmetlerinin gelişimi hakkında bilgi verilirken ATT DER’ in faaliyetleri ve projeleri de gündeme geldi.ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “Acil Tıp Teknisyenliği Haftası Etkinlikleri kapsamında siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Bizler acil sağlık sisteminde fiziksel ve sözel şiddet, bulaşıcı hastalıklar açısından risk taşıyan bir meslek grubuyuz. Ayrıca bu yoğun trafikte ambulansla vakalara giderken ya da hastaları hastaneye naklederken risk altındayız. Acil sağlık çalışanları olarak 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda belirtilen riskli meslekler grubunda yer alarak fiili hizmet zammından faydalanmak istiyoruz” dedi. Bu konuda Acil Tıp Teknisyenleri Derneği tarafından hazırlanan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcılarına sunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını önemsediklerini belirtti.”Acil sağlık çalışanları son derece zor şartlarda görev yapmaktadır” diyen Matkap konunun son derece önemli olduğunu belirterek hazırlanan kanun değişiklik teklifini Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulunda gündeme getireceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkan Yardımcısı Perihan Arı’da 112 çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalanması gerektiğini belirterek bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir uzlaşma sağlanarak bu konuda gerekli adımlar atılabilir” dedi.

[box type=”info”]

Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 45 bin Acil Tıp Teknisyeni ve 17 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri olarak mesleğimizin tek sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız [/box]

Paylaş