ATTDER Kahramanmaraş’tan Kızılay’a Kan Bağışı

22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri haftası olması nedeniyle Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Kahramanmaraş İl Başkalığı Tarafından Kızılay’a Kan Bağışı Yapıldı.

Kahramanmaraş İl Başkanı Hakan ESKİOĞLU ,Tüm Acil Tıp Teknisyenleri Arkadaşlarımızın ATT’ler haftası kutladığını, “BİR KAN BİR CAN’’ sloganıyla başlatılan Kan Bağışı Kampanyasında, bir kan verildiğinde 3 hayata birden hayat verdiğini ifade etti ve kan vererek öncülük etti.

Özel İdare binası önünde düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Sinan YALÇIN, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Şefi Mustafa GÜLFİDAN,112 Acil Serviste görevli Dr.Gülçin KARAÇAL, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Birim Sorumlusu Uğur GÜNDEŞLİ, çok sayıda Acil Tıp Teknisyeni ve Sağlık Personelleri katıldı.
Kızılaya Kan Bağışı Kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

İl Başkanı Hakan ESKİOĞLU, eğer Hastanelere ve Kızılaya yeterince kan bağışında bulunursak Acil durumdaki hastalarımızın zor durumda kalmasını önlemiş oluruz.Bugün kan bize lazım olmayabilir ama gün gelir bir hastamız olabilir, trafik kazası geçirebiliriz,bizlerinde kana ihtiyacı olabilir.

Bu nedenle mutlaka kan vermemiz gerekir. İnsan vücudunun kan verdiği zaman hızlı bir şekilde kendini yenilediğini de kaydeden ESKİOĞLU, “Kan verildiğinde vücut kısa sürede kanı yerine koyuyor ve  3 ay içerisinde kendini toparlıyor. Demek ki yılda 4 defa kan verilebilir. Vücut her seferinde kendini yeniler.”dedi.

Fotoğraflar için buraya tıklayınız

Paylaş