ATT DER’DEN Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısına Ziyaret

ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Yönetim Kurulu üyeleri Ekrem Özdemir, Osman Nuri Kundakçı, Kadir Ay ve Seçil Bayram’dan oluşan heyet “Acil Tıp Teknisyenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç.Dr.Turan Buzgan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ATT DER’İN yaptığı çalışmalar hakkında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan’a bilgi verildi. ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak 112 acil çalışanlarının sahada yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Acil Tıp teknisyeni mesleğinin gelişimi için yapılabilecek çalışmalar hakkında düşüncelerini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç.Dr.Turan Buzgan ; Yapılan ziyaretten memnuniyetini ifade ederek, acil tıp teknisyenlerinin acil sağlık sistemindeki önemine vurgu yaprak önümüzdeki dönemde 4B’li ATT alımı yapılacağının müjdesini verdi. Buzgan; ÖSYM’nin de takvimi doğrultusunda muhtemelen nisan veya mayıs ayı içerisinde 750-800 civarı 4B’li Acil Tıp Teknisyeni istihdam edileceğini belirtti. Acil Tıp Teknisyenleri Günü Ankara Kutlama Etkinliklerine davet edilen Turan Buzgan Acil Tıp Teknisyenlerinin Acil Tıp Teknisyenleri Gününü kutladığını ifade etti.

[box type=”info”]

Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 45 bin Acil Tıp Teknisyeni ve 17 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri olarak mesleğimizin tek sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız [/box]

Paylaş