Acil Tıp Teknisyenleri Günü Osmaniye’de Kutlandı

Acil Tıp teknisyenleri Derneği Osmaniye İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu etkinlik ile Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı.

Bilindiği üzere 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri günü, 22- 28 Mart arası ile Acil Tıp Teknisyenliği Haftası olarak ATT DER öncülüğünde kutlanmaktadır. Bu kapsamda 23 Mart 2013 günü Osmaniye Öğretmenevi Balo salonunda Acil Tıp Teknisyenleri Günü kutlandı. Kutlama da konuşma yapan ATT DER Osmaniye İl Başkanı Mehemt Emin Çuhadaroğlu; “Dernek olarak; Mesleğimizin kutsallığına inanarak Acil Tıp Teknisyenliğinin tanıtılması, resmi olarak temsil edilmesi ve geliştirilmesi hedefiyle hareket ediyoruz “ dedi. Dernek faaliyetlerinden bahseden İl Başkanı Çuhadaroğlu; “ 75 milyon insanımıza ülkemizin dört bir yanında yedi gün 24 saat her türlü sıkıntıya,strese,coğrafi engellere rağmen fedakarca görev yapan,zaman zaman darbedilen,zamanla yarışıp hayat kurtarmaya giderken kendi hayatından olan acil tıp teknisyenlerinin de sorunlarımızın tartışıldığı, meslek ortak paydasında buluşup birlik beraberlik ve dayanışma ortamının sağlandığı bir 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni Haftası ile karşınızdayız bugün aramıza katılarak bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ATT DER Basın ve Yayın Sekreteri Osman Nuri Kundakçı; “ 2006 yılında 7 arkadaşımız mesleğimizi tanıtmak, mezuniyet sonrası eğitimler düzenlemek ve her platformda Acil Tıp Teknisyenlerini temsil etmek için derneğimizi kurarak bir yürüyüş başlattı. Bu yürüyüş bugün Türkiye’nin dört bir yanında emin adımlarla devam etmektedir” dedi. Bildiğiniz üzere el birliği ile riskli birimi kazandık şimdi sırada erken emeklilik var dedi. Kundakçı; Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonrası yakın zamanda unvan değişikliği sınavı yapılacak ve 700-800 civarı Acil Tıp Teknisyeni kamuda istihdam edilecek dedi.

Konuşmaya Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Cingöz devam etti. İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz “ sizler acil tıp teknisyenleri olarak genç ve dinamik bir meslek mensuplarısınız. Acil sağlık sistemindeki göreviniz ve öneminiz çok kayda değer dedi. ATT DER çalışmalarını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu ifade etti. Mehmet Cingöz ben de buradan tüm acil tıp teknisyenlerinin bu özel gününü kutluyorum dedi.

Osmaniye’de yapılan etkinliğe İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yasin Göngör , Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi Müdürü Abbas Yelildemir ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yılmaz Yükselir katıldılar. Pasta kesim merasimi ve eğlence sonrası etkinlik son buldu.

Resimlerin devamı için buraya tıklayınız

Paylaş