Edirne’de Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Edirne İl Başkanlığı, Edirne’nin Keşan ilçesinde görev yapan Acil Tıp Teknisyenlerinin haftasını kutladı.

Keşan Devlet Hastanesi’ne gelen ATT DER Edirne İl Başkanı Metin Atik ve Yönetim Kurulu üyesi Durhan Yakın, ilk olarak Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde çalışan, Acil Tıp Teknisyenlerinin haftasını kutladı. Atik, burada çalışan ATT’lere çiçek ve pasta hediye etti. Acil Servis’te çalışan Acil Tıp Teknisyenleri ise bu anlamlı ziyaretten dolayı Metin Atik’e teşekkür etti. Atik ve Yakın, daha sonra ise, Keşan 1 Nolu112 Acil Sağlık İstasyonu’na giderek, buradaki personelin de ATT Haftası’nı kutlayarak, çiçek ve pasta hediye etti.

Burada bir açıklama yapan Metin Atik, “Acil Tıp Teknisyenleri, sağlıkta ilk müdahaleyi yapan ve bir çok canı kurtarmada ilk görevi üstlenen sağlık görevlileridir. Biz de ATT-DER Edirne Başkanlığı olarak, Keşan’da görev yapan

Acil Tıp Teknisyenlerimizi ziyaret ederek hem onların haftasını kutladık, hemde onlarla bir araya gelerek, bu güzel günü birlikte geçirmek istedik. Türkiye genelinde yaklaşık 50 bin kişi ATT olarak çalışmakta ve 20 bine yakın da öğrencimiz vardır. Biz bu arkadaşlarımızın zorlu çalışma şartlarında huzur içersinde çalışması için gerekli sosyal ve kültürel anlamda etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. ATT’lerimizin sahalardaki zorluklarını dile getirmeye çalışıyoruz. Haftamız kutlu olsun.” dedi.

Metin Atik ve Durhan Yakın, daha sonra ise Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Nurettin Alparslan’ı makamında ziyaret etti. Alparslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, tüm ATT’lerin de haftasını kutladı.

Burada bir açıklama yapan Nurettin Alparslan, Acil Tıp Teknisyenlerinin sağlıktaki ve acil müdahalede en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ve ilk müdahaleyi her zaman ATT’lerin yaptığını belirtti.

Atik ve Yakın, daha sonra ise Keşan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne geçerek, burada Acil Tıp Teknisyenliği bölümü okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

Paylaş