ATTDER Kayseri’den Develi SML Ziyareti ve Öğrencilerle Söyleşi

ATTDER Kayseri yönetim kurulundan Başkan Enes Erken ve Başkan Yardımcıları Süleyman Bozdemir, İsmet Çelebi, Zahid Yıldırım tarafından Kayseri Yönetim Kurulunun Başkan ve İki üyesinin de mezun olduğu Develi Sağlık Meslek Lisesi’ne ziyaret düzenlendi.

Develi Sağlık Meslek Lisesi’nin yıllardır müdürlüğünü yapan ve il yönetim kurulumuzdan üç üyemizin diplomasında imzası bulunan Cafer Arık’ı ziyaret eden ATTDER Kayseri YK emektar müdürümüz tarafından gayet sıcak karşılandı. Böyle bir organizasyonu zaten benim öğrencilerim yapmalıydı, çok iyi bir organizasyonun içerisinde yer alıyorsunuz, bu davayı sahiplenin mesajını veren müdürümüz her türlü konuda elinden gelen desteği vereceğini ifade etti.

3. ve 4. Sınıf öğrencileriyle toplu olarak söyleşi de bulunan ATTDER Kayseri Yönetim Kurulu öğrencileri derneğimiz, faaliyetleri, dernekleşme, neden dernek üyesi olmalıyız, ÖSYS, Üniversite sınavları, sınavsız geçiş, neden üniversite eğitimi almalıyız, KPSS nedir, tercihler nasıl yapılmalıdır gibi çeşitli konularda öğrencileri bilgilendirdi.

Develi Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp ilk mezunlarından sayılan Başkanımız Enes Erken derneğimizin tanıtımının yanında meslek hayatında ki tecrübelerinin dernekleşme, akademik eğitim alma, kendini yetiştirme gibi niteliklere kendini yönelttiğini ve mesleğimize sahip çıkmamız gerektiği mesajını verdi.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunu olan eğitimden sorumlu Başkan Yardımcımız İsmet Yılmaz kendi bölümüyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Yaklaşık kaç net, kaç puan yaparsak kazanabiliriz, eğitim müfredatı ve içeriği nedir gibi soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtlayan başkan yardımcımız bu konuda canlı bir örnek olarak öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Yakın bir dönemde aynı okuldan mezun olarak memuriyet hayatına başlayan başkan yardımcımız Zahid Yıldırım da öğrencilerin tanıdığı bir sima olarak öğrenciliği iyi değerlendirmemizin meslek hayatına faydaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Süleyman Bozdemir de öğrencilere KPSS ve ÖSS hakkında genel bilgilerle birlikte neden önlisans İlk ve Acil Yardım bölümüyle yetinmemeli ve lisans bölümlerine yönelmeliyiz konusunda bir anlatımda bulundu.

Okulun öğretmenleri tarafından da ilgiyle karşılanan yönetim kurulumuz takdir ve teşekkür edilmenin yanında en kısa zamanda bu ziyaretin tekrarı, sıklaştırılması gelenekselleştirilmesi dilekleriyle uğurlandı.

Paylaş