ATTDER Aksaray Sağlıkta Şiddeti Kınadı

ATTDER (Acil Tıp Teknisyenleri Derneği)Aksaray İl Başkanı Oğuzhan Açıkel,yayınladığı basın açıklamasında sağlıkta şiddeti kınadı

ATTDER (Acil Tıp Teknisyenleri Derneği)Aksaray İl Başkanı Oğuzhan Açıkel,yayınladığı basın açıklamasında sağlıkta şiddeti kınadı ATTDER Aksaray İl Başkanı Oğuzhan Açıkel ;”Dünyanın hiçbir yerinde şiddetin yok edilebildiği bir sistem yoktur.
Fakat şiddeti azaltmak ve muhtemel bir şiddet girişimine karşı tedbirli olmak zorundayız.

Derneğimizin bazında da buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Ülkemizde meslektaşlarımıza ve tüm sağlık camiasında“Sağlıkta Şiddete Hayır” demek için bir araya geldiklerini aktaran Açıkel, “Sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve insan sağlığına hizmet ederken hayatını yitiren onlarca sağlık çalışanımız için birlik olma zamanı.
Artık şiddeti daha iyi tanıyor ve daha çok mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir sağlık çalışanını hunharca katledilmesinin sadece sağlıkçıları değil her anneyi, her babayı, her bireyi, vicdanı olan her insanı derinden etkilediğini belirterek, “Unutmayın bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı yaşatan da bütün insanlığı yaşatmış gibidir” diye konuştu.

Konuşmasında bütün sağlık çalışanlarının öncelikli amacının kendisine ihtiyacı olan bir insanın problemini çözmek olduğunu vurgulayan AÇIKEL, “Bizler sağlık çalışanları olarak her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor, ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken; insan hayatının kutsallığını odak noktasına oturtarak hareket eden sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları anlamak ve anlamlandırmak imkânsızdır” dedi.

Ülkemizde özellikle son yıllarda gözler önüne serilen sağlıkta şiddet vakalarının toplumsal vicdanı derinden yaraladığını aktaran AÇIKEL, sözlerini şöyle tamamladı: “Başta bakanlığımız olmak üzere ACİL TIP TEKNİSYENLERİ DERNEĞİ olarak sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik bir dizi çalışmalar içindeyiz. Layığı ile hizmet sunulması, sağlık çalışanlarının huzur ve sükunet içinde görevini sürdürmesi bizim temel anlayışımızdır. Seviyeli, ilkeli ve etik değerlere bağlı bir iletişim ve hizmet anlayışı bizim ana prensibimizdir. Bir kez daha görev Şehiti arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz …”dedi.

www.aksaraymedya.com

Paylaş