ATTDER Aydın’dan Kadınlar için Acil Yardım Eğitim Semineri

Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi Anneler Günü dolayısıyla Nevzat Biçer Parkı Nikah Salonu’nda Kadınlar için Acil Yardım Eğitim Semineri düzenledi.

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Aydın İl Başkanı Feyza Duygu Örsçelik İl Başkan Yardımcısı Sevil Akdemir’in konuşmacı olarak katıldığı seminere Kent Konseyi Genel Sekreteri Siber Erbaş, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ile Aydın Merkezdeki çeşitli ilkokul öğrenciler ve veliler dinleyici olarak katıldı.

Çocuklara yönelik ilkyardım eğitiminin ardından annelere kanama, kırıklar, kafa ve omurga yaralanmaları ile zehirlenmeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca, 112’yi ararken dikkat edilecek noktalar üzerinde durularak, katılımcılara önerilerde bulunuldu. 112 aranırken özellikle sakinliğin korunması gerektiği belirtilerek, sorulara eksiksiz cevap verilmesi, açık adres verilirken anlaşılır olması ve belli noktaların belirtilmesi istendi.

Seminerde ayrıca 112’de görevli olan sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddete dikkat çekilerek, bu konuda da vatandaşlara hatırlatmalar yapıldı.

Paylaş