ATTDER Kahramanmaraş’tan SML’de Uygulamalı Eğitim

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği Kahramanmaraş İl Yönetimi tarafından, Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği öğrencilerine uygulamalı Ambulans ekipmanları, donanımları, uygun hasta taşıma teknikleri eğitimi verildi.

Eğitim, İl Başkanı Hakan ESKİOĞLU, Öğrenci Faaliyetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Büşra Doğan, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim ÇİÇEK, Basın-Yayından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut İZCİ ve fahri üyemiz Edip ÇİFTÇİ tarafından verilmiştir.

İl Başkanı ESKİOĞLU, Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir, bundan dolayı onların ne kadar değerli olduklarını ve mezun olup göreve başladıklarında her türlü uygulamada deneyim kazanmaları için bu eğitimi düzenlediklerini söyledi.

Çünkü Kahramanmaraş’ta Acil Tıp Teknisyenleri Öğrencilerimiz İstasyonların yeterli olmamasından dolayı stajlarını başka kurumlarda yapmaktadır.Son sınıfa gelen bir Acil Tıp Teknisyeni öğrencimiz belkide ömrü boyunca çalışacağı Ambulans ekipmanlarını ve Ambulansı görmeden mezun olması bizleri rahatsız etti.Böyle eğitimleri düzenleyerek bir nebze onları mesleğimize motive etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Okul yönetimi ve öğrenciler, Acil Tıp Teknisyeni Derneği Kahramanmaraş’ı her aşamada desteklerini, 112 Acil Ambulansı getirerek ekipmanları Görme-Tanıma- Uygulama imkanı bulduklarını ve memnun kaldıklarını söylediler.

kmaraş-attder-23
kmaraş-attder-22