ATTDER Isparta İl Başkanlığı İftar Yemeği Düzenledi

Isparta da, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedikler) Öğretmenevinde iftar yemeğinde bir araya geldi. Acil tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Sosyal İşlerden Sorumlu Isparta İl Başkan Yardımcısı Cennet Akdut’un organizatörlüğünü üstlendiği ve Dernek Genel Başkanı Yaşar GÖKBAYRAK’ın da aralarında bulunduğu iftar yemeğine İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet KARAKAYA, Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Osman AYDIN, İl Sağlık Müd. Yard. Dr. Hasan ATAÇ, 112 ASH Başhekimi Dr. Nejat HUNİ, Şube Müdürleri Salih TONAY, Adem COMART, Sağlık Sen Isparta Şube Bşk. Erdal DEMİRALAY, Türk Sağlık Sen Isparta Şube Bşk. Hayati YILDIZ ve Isparta merkez ve ilçelerinde çalışan Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler Katıldı.

Yemeğin hemen arkasından kısa bir konuşma yapan ATTDER Isparta İl Başkanı Bekir ÇULLA yemeğe katılan Att ve Paramediklerden cep telefonuyla kısa mesaj atıp derneğe toplu bir şekilde üye olmalarını sağlayarak aralarında bulunan genel başkanlarına jest yaptı. Daha Sonra mikrofonu ATTDER Genel Başkanı Yaşar GÖKBAYRAK’a bıraktı. Organizasyon için teşekkür ederek başladığı konuşmasında dernek faaliyetlerinden bahseden genel başkan; Acil Tıp Teknisyenliği ve Paramedik mesleğinin ayrı birer meslek grubu olmadığını, birbirinin devamı olduğunu belirterek 1-2 Temmuz 2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda Att ve Paramedikleri dernek çatısı altında birleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin 70 ilinde yönetimlerin oluşturulduğunu ve birkaç ay içerisinde bütün illerde teşkilatlanmayı tamamlama hedeflerinin olduğunu ifade eden Yaşar GÖKBAYRAK, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine yön veren bir dernek olma yolunda hedeflerine ilerlediklerini söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanın Sorun Uygulamasında 4000 soru içerisinde 36550 oy alarak ilk sırada yer alan; “112 personeli riskli birim olmayı hak etmiyor mu?” sorusunu Sayın Cumhurbaşkanına direkt iletme imkanı bulduklarını ve akabinde bazı sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle Toplu Sözleşme Masasında 112 personelinin de riskli birimler statüsünde yer almasını sağladıklarını ifade etti.

Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Mikrofonu en son eline alan İl sağlık Müdürü Dr. Mehmet KARAKAYA Isparta’nın 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde Türkiye ye model olduğunu söyledi. Bu alanda özveriyle hizmet eden 112 personeline teşekkür eden Karakaya; çalışan bütün arkadaşların problemlerini her zaman dinlemeye hazır olduklarını ve sorunların en kısa sürede çözüleceğini iifade etti.
Daha sonra etkinliğe Gökçay mesireliğinde çay içerek devam eden Att ve Paramedikler Dernek Genel Başkanlarını İzmir’e yolcu ederek programı sonlandırdılar.

[box type=”info”]
Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 50 bin Acil Tıp Teknisyeni ve paramedikle 20 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler olarak mesleğimizin sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
Derneğimize mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız[/box]

Paylaş