ATTDER Muğla,112 Kullanımı Konusunda Bilgilendirme Seminerinde

Muğla il sağlık müdürlüğü il ambulans servisi başhekimliği tarafından Fethiye’nin Çamköy beldesinde öğrenci ve velilere 112 kullanımı konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Eğitime katılanlara Çamköy 112 ASHİ personeli tarafından 112 acil ambulans hizmetleriyle ilgili broşürlerde dağıtıldı. Seminer Başhekimlik biriminde çalışan ve Muğla ATTDER eğitim sorumlusu ATT Filiz AŞIK tarafından verildi.

Seminere Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur ÇOMAK katıldı. ATT Filiz Aşık; 112 ambulansının trafik kazaları, suda boğulmalar, intihar girişimleri, ciddi iş kazaları, elektrik çarpması, donma, soğuk ve sıcak çarpmaları, yanıklarda, zehirlenmeler, ciddi alerjiler ve başlamış doğum eylemleri, göğüs ağrısı, çarpıntı ve hipertansiyon krizleriyle nefes darlığı, ani felç ve şuur kayıpları ciddi kanamalar yaralanmalar, kırıklar, kurşunlanma ve bıçaklanmalar, havale ve şeker komalarında aranması gerektiğini anlatı. Ve “112 yi aradığınızda adresinizi verirken okul, cami, durak, karakol gibi belirgin noktaları mutlaka belirtmeniz hastaya kısa sürede ulaşmamızı sağlayacaktır” dedi.

ATT Filiz Aşık “Normal grip vakaları ya da daha hafif rahatsızlıklarda 112 acilin aranmamasını isteyerek o sırada bir başka vaka çıkabilir. Ve O vaka sizin bir yakınınızda olabilir” dedi.Seminer halkın eğitimcilere teşekkürleriyle ve Çamköy 112 personelinin ikramlarıyla son buldu.

Paylaş