ATT DER Adıyaman’da Sağlıkta Şiddete Karşı Tepki Gösterdi

Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne bağlı 112 istasyonlarında görev yapan sağlık çalışanları, son zamanlarda sağlık personellerine yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi Binası Bahçesinde, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (ATT- Der) Adıyaman Şubesi ile Anadolu Sağlık Kültür ve Eğitim Derneği (ASKED) Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasına Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Osman Küçükkelepçe, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek başkanları ile sağlık çalışanları katıldı.

Düzenlenen basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, her geçen zamanda sağlık personellerine şiddetin arttığını ve sağlık personellerinin görevlerini canla başla yapmak için çaba sarf ettiğini, yapılan saldırıların artık sone ermesi gerektiğini belirterek, saldırılarda yaralanan sağlık personellerine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

Sağlık Müdürü Taş’ın konuşmalarının ardından basın açıklamasını okuyan ASKED Adıyaman Şube Başkanı Enver Doğan, “Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen, tüm vatandaşlarımızı ve özellikle sağlık çalışanlarını derinden üzen, görevleri başındaki arkadaşlarımıza yapılan şiddeti kınamak için toplanmakta bulunmaktayız. Amaçları en iyi sağlık hizmetini en kısa zamanda vermek olan ve bu hizmeti verirken, kendi hayatlarını bile hiçe sayan günün 24 saati mesailerini bu uğurda harcayan sağlık çalışanlarının ve özellikle 112 acil hizmeti veren arkadaşlarımızın uğradıkları bu saldırıları anlamak izah etmek mümkün değil. İnsanlık onuruna yakışmayan, ülkemizin sağlıktaki başarısına gölge düşüren bu çirkinlikleri toplumumuzun hiçbir kesimi görmek istiyoruz. Düşünün, sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarmak için kendi sevdiklerini ve kendi hayatlarını düşünmeden görev aşkı ile hizmet eden bu insanlara yani sağlık çalışanlarına, siz şiddetin en ağırını ve şiddetin en acımasızını uyguluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan ATT- Der Adıyaman Şube Başkanı Gökan Er, “Darp olayları gazetelerde, haberlerde artık olağan bir habermiş gibi verilmeye başladı. İnsanların sağlığı için büyük bir özveri ile çalışan, kimi zaman hayat kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan sağlık çalışanlarına yapılan şiddet, artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Nedir bu insanların suçu? Sağlık personeli olmak mı? Kendilerini koruyacak bir ekipmanlarının olmaması mı? Görevi hayat kurtarmak olan bu insanlar, artık her nöbete giderken yakınları ile helalleşerek gitmeye başladılar. Şiddet uygulayanlar tutuklu yargılansınlar. Cezalar ertelenmesin. Artık herkes iyi bilsin ki, sağlık çalışanları hayatından endişe etmeden çalışmak istiyorlar. Hizmet verirken kendi sağlıklarının güven altında olduğunu bilmek istiyorlar. Bizler sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddetleri kınıyor ve yapılan saldırılarda yaralanan bütün sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş