ATT DER’den Sağlık Hizmetleri Genel Müdürüne Ziyaret

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Ankara İl Başkanı Kadir AY ve Ankara İl Başkan Yardımcısı Seçil Bayram’dan oluşan heyet Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan’ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. İrfan Şencan ile yapılan görüşmede acil sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarına yönelik bir çok konuya değinildi. Özellikle son dönemlerde Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının yardımcı personel olması ile ilgili sorulan sorulara Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan; bu konuda çalışmaların yapıldığını ve bundan sonra bakanlık olarak üniversite eğitimi almış personel istihdamı gibi planları olduğundan bahsetti.

Sağlık meslek lisesi mezun bir hemşireye hemşire yardımcılığı, ebe mezununa ebe yardımcısı veya yardımcı sağlık teknisyeni olacağını, sağlık meslek liselerinin ebe, hemşire ve diğer alanlardaki bölümleri okumada bir basamak olarak kabul edileceğini bu ve diğer bölümlerin ön lisansını veya lisans bölümünü okumadan meslek ünvanı verilmeyeceğini ifade etti.

Görüşmede 23-24 Kasım tarihinde ATT DER tarafından Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otel de düzenlenecek olan 1. Uluslararası Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği ( Paramedik ) Kongresine davet edilen Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan, kendisinin de bilimsel danışma kurulunda olduğu bu kongreye katılmak istediğini, o günkü şartlar uygun olduğu takdirde kongreye katılım sağlayacağını ifade etti.

ATTDER’E çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek iletilen sorunların çözümü için çalışmaların yapılacağını ve düzenlenecek olan 1. Uluslararası Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği ( Paramedik ) Kongresi için başarılar diledi…

Paylaş