Sağlık çalışanları da “Sağlık Şehidi” sayılmalı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’ da bir trafik kazasına müdahale eden 112 ve polis ekiplerine bir taksinin çarpması sonucu bir polis ve bir 112 çalışanı hayatını kaybetti. Basında da yer alan haberlerde polis şehit, 112 çalışanı ölü diye ifade edildi. Bu durum bütün sağlık çalışanlarını derin bir üzüntüye sevketti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri ( Paramedik ) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak “Aynı anda ve aynı olayda görevini yaparken hayatını kaybeden kamu görevlisi iki kişiden birinin şehit diğerinin ölü olarak kayıtlara geçmesi vicdanlarımızı sızlatmıştır.Görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları da şehit sayılmalıdır”dedi. “Ülkemizde şehitlik kavramı Milli Savunma Bakanlığının Şehitlik Yönergesiyle düzenlenmiştir” diyen Gökbayrak; şehitlik Kur’an ve Sünnet te yer alan, İslamiyete özgü bir kavramdır.

Bizim buradaki yaklaşımımız şehitlik kavramına dini perspektiften bakış değil; görevi başında mesleğini icra ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının da şehit sayılarak söz konusu yönergede olduğu gibi birtakım haklardan faydalandırılmasıdır.
Çünkü sağlık çalışanları da en temel hak olan insan sağlığını korumak ve hayat kurtarmak için büyük bir özveriyle 7 gün 24 saat kesintisiz bir hizmet sunmaktadır

.Bu nedenle görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları da “Sağlık Şehidi” sayılmalı, tabutu Türk Bayrağı na sarılarak geride bıraktığı ailesi onurlandırılmalıdır.”dedi.

Paylaş