Muğla 112 Çalışanlarına Müjde !! Maç Görevlendirme Sorunumuz Çözüldü

Muğla ATTDER il yönetimi tarafından Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Burak MÜLAYİM ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine ÖNSOY ile Nisan ayında bir araya gelerek Muğla 112 çalışanlarının önemli bir sorunu olan spor müsabakalarına sağlık tedbiri amaçlı personel görevlendirmeleri hakkında görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmelerde, konuyla ilgili yaşanan sorunları ve bu müsabakalara personel görevlendirmeyen 15 il üzerinde yapmış olunan çalışmalar il Sağlık Müdür Yardımcısı ve Başhekime sunulmuştu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Burak MÜLAYİM ve Dr. Emine ÖNSOY konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve ATTDER’in çalışmalarını da göz önünde bulundurarak ilgili makamlarla bu konudaki görüşmelerine devam edeceklerini söylemişlerdi.
Bu görüşmeler sonrası Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve yazışmalar neticesinde, sağlık tedbiri amaçlı ambulanssız sağlık personeli görevlendirilmesi uygulamasına son verildiği, bu kararın tüm kurum ve kuruluşlara iletildiği ve 01.10.2013 tarihi itibariyle ambulanssız personel görevlendirmelerinin sona erdiği bilgisi alınmıştır.

Konuyla ilgili açıklama yapan ATT DER Muğla İl Başkanı Neslihan YILMAZ;
“Bu konu ile ilgili arkadaşlarımızdan tarafımıza talepler gelmişti. Bizde dernek olarak sorunları iletmek için sayın idarecilerimiz ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Dernek olarak çorbada tuzumuzun olmasından dolayı mutluyuz. Bizleri dikkate alarak konuya hassasiyetle eğilen Sayın İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Burak MÜLAYİM, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Eriş BAŞARAN AKÇA ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emine ÖNSOY’a konuyla ilgili çalışmaları için teşekkür eder, memnuniyet verici bu sonucun tüm Muğla 112 çalışanlarına hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Paylaş