Sedye üzerinde değil, El üstünde tutulalım!

Sağlıkta hizmetin bu kadar kolaylaştığı bir dönemde sağlıkta şiddetin meydana gelmesi, bizi yoruyor, üzüyor ve rencide ediyor. Kamuoyunun ve toplumun bilinçlenmesi için daha neler yapmamız gerekiyor?

Toplumda el üstünde tutulması gereken bir meslek bir grubunun darp edilmiş bir şekilde sedyenin üzerinde durması kadar utanç verici bi tablo olamaz . Sabah saatlerinde Palu Devlet Hastanesinde Resüsitasyonda Müdahale eden ATT bir arkadaşımız daha sonra ise önceden gidilen bir hastanın yakınları tarafından Palu 2 Nolu (Beyhan) ASH İstasyonu basılarak görevli 3 sağlık personeli arkadaşımız darp ediliyor . Her gün bir yeni şiddet haberi alıyoruz . Bu durum bazıları tarafından normal karşılanmaya başladı . Tek amacı hayat kurtarmak olan biz sağlıkçıların hak ettiği muamele sizce bu mu ? Sağlıkta dönüşüm hareketiyle birlikte hasta memnuniyeti oranları artırmak isterken malesef sağlıkta şiddet olayları arttı. Bu tarz olayların yaşanması biz sağlık çalışanlarını çok üzüyor, çalışma şevkimizi kırıyor, moral ve motivasyonumuzu azaltıyor.

Şimdi ne mi olacak? Yarın sabah gazetelere, haber sitelerine ve kanallarına konu olacağız. Bir iki tane sivil toplum kuruluşu ve resmi kurum kalkıp basın açıklaması yapıp üzüntülerini duyurup kınama mesajı yayınlayacaklar. Hiç bir somut adım atılmayacak. Bizim üzüntülerimiz yine kendi içimizde kalacak. Bazıları için rant olacak!

Eğer bu tarz utanç verici olaylar devam edecekse şahsım olarak canımdan çok sevdiğim bu mesleğe devam etmek istemeyeceğim.

Artık somut adımlar atılsın. Tekrar önceden olduğu gibi sedye üzerinde değil de el üstünde tutulalım . Çünkü bizler en halis duygularla mesleğimizin gerektirdiği bilgi ve tecrübelerimizle çalışıyoruz . Ne kadar mukaddes bir görev yaptığımızın farkındayız !
Saygılarımla

ATTDER Elazığ İl Başkanı