ATTDER’den Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanına Ziyaret

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneğinden Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanına Ziyaret.

ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, Muğla İl Başkanı Neslihan Yılmaz, Ankara İl Başkan Yardımcıları Gökhan Yahşi ve Yusuf Kılınç’tan oluşan heyet Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet Akif Güleç’i ziyaret etti.

Yoğun gündem içerisinde güncel birçok konun gündeme geldiği görüşmede Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak; İstanbul 112 de yaşanan mesai değişikliği ile ilgili sıkıntıları ve çalışanların beklentilerini dile getirdi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Hastane Öncesi Acil Vakalarda Tanı, Tedavi ve İlaç Kullanımı&Acil Sağlık Hizmetlerinde Vakalara Hukuksal Yaklaşım ve Adli Olgular Paneli sebebiyle Hatay’a giden ve buradaki gözlemlerini aktaran Gökbayrak; “ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin kamplarının bulunduğu Hatay’da ve diğer illerimizde çalışan meslektaşlarımız olağanüstü şartlarda görev yapmaktadır. Buralarda çalışan 112 çalışanlarına psikolojik destek sağlanmalı ve döner sermayelerinde %20 oranında bir iyileştirme yapılmalıdır” dedi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Ambulans Sürücülüğünde Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı hakkında bilgi veren ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak çalıştay sonuç raporunu Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet Akif Güleç’e sunarak bu konudaki çözüm önerilerini dile getirdi.