‘112’de görev yapanlar insan hayatının öneminin farkındadır’

ATTDER Çorum İl Başkanı Osman Tök, önceki gün Gazi Caddesinde meydana gelen trafik kazasında olay yerine gelen ambulans ekibinin, kaza sonucunda yaralanan bir vatandaşa, gerekli müdahaleyi yaparak Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevkini gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Olayın ilginç yanının yerel bir gazetenin “Sağlık personelinden şiddete davet” başlığı adı altında yayınlamış olduğu haberde, sağlık personelini incitici, hedef gösterici bir şekilde şiddete davet ettiğini belirten Osman Tök, “Olayın üzücü yanı; hayat kurtarmak için kendi hayatlarını ortaya koyan, gece-gündüz demeden, güvenlik ekibi bulunmadan, insanlara güvenerek hizmet veren, insanların en zor zamanlarında yanlarında bulunan, bu kutsal görevde 112 de görevli Sağlık personellerine sahip çıkması gereken basın organlarının da sahip çıkmamasıdır” dedi.

Tök, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“112’de görevli arkadaşlarımız, tartışmalar içinde bulunarak olaylara müdahil olmazlar. Tam aksine kendini hasta veya hasta yakını psikolojisinde düşünerek, olay yerinde sakinliği ve sakinleştirici duruşuyla insanlara güveni tam olarak vermektedir. Olay yerinde kendini tanıtmadan elinde cep telefonu ile fotoğraf çekmeye çalışan basın mensubuna, Ambulansta görevli sağlık personeli arkadaşımız hasta mahremiyetini düşünerek gerekli uyarıda bulunmuş olup, bu uyarıdan sonra yanlış anlaşılmalar meydana gelmiştir.

Habercilik ortamı gererek bize buradan ne malzeme çıkar demek değil, görevini yerine getirmeye çalışan insanlara gerekirse ortamı terk ederek yardımcı olmaktır. Toplumumuzda 112 bilincini yerleştirmek için çaba harcamak yerine hemen hemen her an sözlü yada fiziksel şiddete maruz kalan sağlık personellerine şiddeti hakmış gibi göstermek kimin hangi doğrusudur?
Bu sağlıkçı tabiri caizse dayak yiyecekti sonra basında şu şekilde başlık olacaktı düşüncesi zihniyeti hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bizler 24 saat görev yaptığımız istasyonlarımızda onlarca fiziksel yada sözel şiddete maruz kalmaktayız. Sayın basın mensubu bunun kaçını biliyor? Toplumumuz 112 ve çalışanlarını sevmeye benimsemeye başladığı bu dönemde linç edici bu haber karşısında ATTDER olarak hiçbir şekilde arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bu ve buna benzer haksız, aşağılayıcı tavırlarda olan hiçbir haberi kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. 112’de görev alan bütün personellerimiz mesleki bilincinin ve insan hayatının öneminin farkında olan bireylerdir.

Çorum 112 bütün illerde, Sağlık Bakanlığında övgüyle söz edilen bir kurumdur. Bu övgüyü başta amirlerimiz olmak üzere bütün sağlık camiası hak etmektedir.” dedi

TÖK, “ÇORUM 112’de Görev yapan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu haksız ve kabul edilemez tutum, yerel basında yerini almıştır. Böyle BÜYÜK Bir Hataya İmza Atan gazeteden tekzip metni bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Paylaş