ATTDER İstanbul Maratonunda Sağlık Hizmeti Sundu

ATTDER ve Hayatta Kal Derneği öncülüğünde, kalp masajı bilen bisikletli 45 profesyonel, Vodafone 36. Istanbul Maratonu’na katılan sporcuları ve halkımızı ani kalp durmasına karşı korudu. ATTDER, T.C. İstanbul Arel Üniveristesi ve Metsis Medikal işbirliği ile gerçekleştirilen projede, devriye ekipleri sırtlarında ani kalp durmasında kullanılmak üzere 30 adet Life Point otomatik elektroşok cihazı taşıdılar.

Boğaziçi Köprüsü’nden başlayan 42,195 km’lik maratonda her bir kilometrede bir profesyonel hazırda bekletildi. Böylece, saniyelerin bile çok önemli olduğu ani kalp durması vakalarında hastaya çok daha kolay ve hızlı ulaşılarak müdahale edilebilme olanağı maraton süresince sağlanmış oldu.

mrt-ist-2

Kalp projesi, ani kalp durması ve kalp krizinde ilk yardım gibi konularda farkındalık yaratmak, toplumu bilinçlendirmek ve kalp masajı bilen kişi sayısının artmasına yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur. ATTDER ve Hayatta Kal Derneği Vodafone 36. Istanbul Maratonu gibi birçok ulusal ve uluslar arası organizasyonda sporcuları ve halkımızı korumaya devam edecektir.

mrt-ist1

Paylaş