Bu Şiddet Artık Son Bulsun !

Türkiye’nin her bölgesinde en büyük ilinden en küçük köyüne kadar 7/24 hizmet götüren, insanların yardım çığlıklarına cevap olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve bu kuruma bağlı Doktor, Paramedik, Acil Tıp Teknisyeni, Sağlık Memuru, Hemşire, Sürücü gibi ünvan ayırt etmeksizin çalışan, görevini en iyi şekilde yerine getiren, büyük bir fedakarlık ve özveri örneği gösteren bu meslek grubuna karşı uygulanan bilinçli veya bilinçsiz şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Bütün olumsuz koşullara rağmen insanların en zor anlarında yardımlarına koşan, çoğu zaman kendi hayatını bile tehlikeye atan, biz sağlık çalışanlarına yapılan bu muamele insanlık dışıdır.

Gerek basın yayın yoluyla gerekse toplum tarafından bilinçsizce yanlış yönlendirilme sonucu 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları hedef tahtası haline getirilerek, toplumda ‘ambulans her zaman geç kalır’ algısı oluşturularak şiddet eylemleri körüklenmektedir. Gittikleri olay yerinde olabilecek saldırılara karşı hiçbir güvenlik ekipmanına sahip olmayan 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları, en çok şiddete maruz kalan meslek grupları arasında başı çekmektedir. Kimi zaman hasta veya hasta yakını kimi zaman ise sokaktaki herhangi bir şahıs veya şahıslar tarafından meslektaşlarımıza uygulanan şiddetin affedilir hiçbir yanı yoktur.

Bu tarz fiziki veya sözlü saldırılara karşı devlet yetkilileri ve yargı mensuplarının yanı sıra meslektaşlarımızın da birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri tek ses, tek vücut olmaları gerekmektedir. Bu tarz şiddet eylemlerini gerçekleştiren şahıslara, eylemlerinden ötürü verilecek cezaların ağırlaştırılması ve cezai yaptırımların ertelenmeden uygulanması adına devlet yetkililerinin vakit kaybetmeden harekete geçmelerini ve bu şiddet olaylarının artık bir son bulmasını istiyoruz. Sabır sınırlarını aşan, insan canını hiçe sayan sağlık çalışanlarına yönelik sözlü veya fiziki saldırıların artık durması, şiddet uygulayanların hak ettikleri cezaları almaları için sesimizin birer çığlığa dönüşmesi adına her platformda bu konuyu dile getireceğimizden ve çözüm için her türlü çalışmayı yapacağımızdan meslektaşlarımızın kuşkusu olmasın.

En son Bursa Görükle nokta ekibimize aldıkları bir hastayı hastaneye götürdükleri sırada ambulansın önü kesilerek bir grup şehir eşkıyası tarafından maruz kaldıkları şiddet nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Konunun takipçisi olduğumuzu ve her zaman meslektaşlarımızın yanında yer aldığımızı bildiriyoruz.

OKAN TURAL

ATTDER BURSA İL BAŞKANI

Paylaş