ATTDER Adana Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası Kutlamaları

Acil Sağlık Hizmetleri; özünde fedakarlık, azim ve diğergamlık bulunan halkımızın en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetidir. Son yıllarda sağlık sisteminin vitrini konumunda bulunan acil sağlık hizmetleri şüphesiz bu alanda büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının omuzlarında bayraklaşmaktadır. Kaza geçirmiş evladını hastanede bırakarak hiç tereddüt etmeden vakaya giden, insanlığın bile donduğu zemheri ayazda sırtındaki montu çıkararak minik bebeğe kundak yapan, karla kaplı yollarda bile elinde kürek, sırtında yardıma muhtaç hasta…. fedakarlığın sembolü olmuş bir mesleğin fertleriyiz.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası’nda amaç; Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedikleri meslek ortak paydasında buluşturarak, acil sağlık sisteminde yer alan bütün sağlık çalışanları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ortamını sağlamak kadar, acil sağlık hizmetleri ve ilk yardım konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmaktır. Ülkemizde acil sağlık hizmetlerinin daha başarılı bir şekilde sürdürülmesi halkımızın duyarlı olması ve ilk yardım ve acil sağlık hizmetleri konusunda bilinçli olması ile doğru orantılıdır

22 – 28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri ( Paramedik ) Haftası kapsamında fedakârca çalışan tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası Kutlamaları kapsamın da, Adana il Başkanlığı sular Vıp Balo Salonun da düzenlenen Gala yemegi ne Adana il Vali Yardımcısı ,İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı,Acil Şube müdürü ,gecenin sponsorları DAS Özel Sağlık Hizmetleri,Promed Medikel,Avrupa Hospital Hastanesi,112 çalışanları, kamu ve özel de çalışan ATT ve Paramediklerin katılımıyla toplam da 145 kişinin yer aldığı geniş katılımlı bir kitleyle gerçekleştirdi.

Gecenin açılış konuşmasını ATTDER Adana il Başkanı Sultan Korkmaz DÜZLER yaptı. Konuşmasının içeriğinde mesleğin dünden buğüne gelişimin den ,meslekteki zorlulardan ve her şeye rağmen mesleğin emek ,özveri ve büyük bir mutlulukla yapıldığına değindi. Selam la konuşmasın yapan il sağlık müdürü Ahmet ÖZER meslekteki birlik beraberliğe değinerek tüm ATT ve Paramedik arkadaşların günlerini kutladı proğram meslekte vefa plaketlerinin vali yardımcımız İsmail Hakkı ERTAŞ ve il sağlık müdürümüz Ahmet ÖZER tarafından plaketlerin verimesi sonrasında günün anlamnı ve önemini belirten pastanın kesilmesiyle beraber eylenceyle devam eden gece hediye çekişilerinin yapılmasıyla son buldu.