ATTDER Trabzon Olay Yerinde Adli Boyut ve Hukuksal Süreç Konulu Konferans Düzenledi

ATTDER Trabzon olarak “22-22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası” dolayısıyla “Olay Yerinde Adli Boyut ve Hukuksal Süreç” konulu konferans düzenledik.Ortahisar Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirmiş olduğumuz konferansımıza, İl Sağlık Müdür Yardımcılarımız, Sayın Dr.Mustafa DERELİ,Sayın Dr.Osman GÜNER,İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Sayın Dr. Yusuf Eray USLU,Trabzon Adli Grup Başkanı Sayın Uzm.Dr. H.Çetin KETENCİ,Trabzon 112 de çalışan meslektaşlarımız ve KTÜ Paramedik bölümü öğrencileri katıldı.
Konferansımıza konuşmacı olarak katılan İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Sayın Y.Eray USLU konuşmasında acil sağlık hizmetleri olay yeri yönetiminin ileri düzeyde tecrübe ve bilgi birikimi gerektirdiğini ve bu birikimin sağduyu,empati,öngörü ve ekip dayanışması ile olacağını belirtti.Bu kriterlerin olay yerinde sergilenmesi ile birlikte çalışan personelin tehlike olayı yüksek olay yeri koşullarından en az zararla çıkmayı başarabileceğini söyledi.
Yine konferansımıza konuşmacı olarak katılan Adli Tıp Kurumu Başkanı Sayın Uzm.Dr.H.Çetin KETENCİ’de olay yerindeki adli delillerin mümkün olduğunca korunmaya çalışılması gerektiğine,112 çalışanlarının gittikleri adli bir vaka da daha sonra adli bir problemle karşılaşmamaları için yaptıkları tüm müdahale ve çalışandan kaynaklanan  istem dışı olarak meydana gelen bir eylemin mutlaka yazılması gerektiğini belirtti.Hukuk kuralları içerisinde mesleğin sorumluluğu ile çalışılması gerektiğini söyledi.
Konferansın sonunda katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.​
DSC_1006 DSC_1042 DSC_1052 DSC_1060 DSC_1065 DSC_1072 DSC_1089 DSC_1092
Paylaş