EENA 2016 Prag Konferansına Katıldık

European Emergency Number Association (EENA) tarafından 6-8 Nisan 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehri Prag’ta düzenlendi. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği adına konferansa katılan Genel Başkan Yaşar GÖKBAYRAK ve kurucu üyemiz Ceyhan MOLLA çeşitli temaslarda bulundu.

Acil Tıp Servisleri , Sivil Toplum Kuruluşları , Araştırmacılar ve Endüstri Temsilcilerinin yer aldığı EENA 2016 Prag Konferansı’nda , teknolojik gelişmelerin acil sağlık sistemine etkileri tartışıldı.

Google , Twitter gibi büyük şirketler kitlesel olaylarda nasıl davrandıklarını, insanlara nasıl yardım ettiklerini anlattı. EENA 2016 Prag Konferansı’nda , teknoloji ile insan hayatını kurtarmak için daha fazla ne yapabiliriz sorusunun yanıtları arandı. Dronelar ile büyük çaplı olaylarda bölgenin termal,kızılötesi tarama ve 3D modelleme işlemlerinin nasıl yapılabileceği anlatıldı.

EENA tarafından geleneksel olarak düzenlenen 112 Ödül Gecesi’nde , yeni projeler gerçekleştiren ülke temsilcileri ve hayat kurtaran çalışanlara ödülleri verdi.

Konferans Prag Belediye Başkanlığı binasında düzenlenen gala yemeği ile sona erdi.

Paylaş