ATTDER Muğla’dan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluna Ziyaret

ATTDER Muğla’dan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluna Ziyaret

ATTDER Muğla il başkanı ATT Neslihan YILMAZ ve teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı ATT Çiğdem AKIN tarafından yeni açılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye SHMYO ziyaret ettiler ve Okul Müdürü Yard. Doc. Dr. Yusuf SÜLÜN, Öğr. Gör. Mahmut BELER ve Öğr. Gör. Selda CERİM’e hayırlı olsun dileklerini sundular.

ATT Çiğdem AKIN tarafından ATTDER’in vizyonu, misyonu, Türkiye genelinde ve Muğla’da yaptığı eğitimler, seminerler, kongreler mesleki kazanımlar ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi. AKIN “Bizim işimiz ekip işidir. Kazanımlarımız, çabalarımız tüm 112 çalışanları içindir. Bununla birlikte kesinlikle hata kaldırmayan bir mesleğe sahip olduğumuzu düşünüyor ve eğitimler seminerler öncelik veriyoruz” dedi. 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (paramedik) haftası etkinlikleri olan moral gecesi, kurum ziyaretleri, geziler ve eğimlerden bahsetti.
Acil Tıp Teknikeri (Paramedik) öğrencilerine yapılabilecek eğitimler, seminerler, uygulama alanları ile ilgili konuşuldu. İl başkanı Neslihan YILMAZ; dernek olarak her yıl Türkiye geneli altın ambulans sağlık ödülleri yarışması düzenlediklerini il sağlık müdürü, şube müdürü, att, paramedik, hemşire, öğrenci, vb. kategorilerde oylama yöntemi ile yılın en iyilerini seçtiklerini belirtti. İlerleyen dönemlerde paramedik adayı arkadaşlarla daha sık görüşeceğiz ve mesleki açıdan onların gelişimi için her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Okul müdürü Yard. Doc. Dr. Yusuf SÜLÜN “Fethiye halkının isteği üzerine bu bölümün açılması için çalışmalara başladık ve okulumuz bu yıl 30 öğrenci ile eğitime başladı. Uygulamalı eğitimin önemli olduğu bir bölüm, İl Sağlık müdürlüğünün hibe etmiş olduğu ambulans uygulama açısından öğrencilerin eğitimi için önemli yer tutmaktadır. İlk ve acil yardım (paramedik) bölümü insan hayatına doğrudan dokunan, genç dinamik hareketli özel bir meslek, iyi ki bu bölümün açılmasına katkı sağlamışız. ATTDER Muğla yönetimi olarak sizlere ziyaretiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

14408138_10210464357396005_1349667920_o

14409206_10210464356115973_1611497852_n

Paylaş