RESÜSİST 2016 Kayıtları Başladı

yeni-poster-16-aralik-724x1024

Değerli Meslektaşlarımız;

Dünyadaki tüm Resüsitasyon Kuruluşlarının temsilcilerinin yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda ILCOR tarafından her beş yılda bir resüsitasyon kılavuzu güncellenerek yayımlanmaktadır. 2010 yılından sonraki 5 yıllık süreçte yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda güncellenen resüsitasyon kılavuzu ERC (European Resuscitation Council) tarafından 29-31 Ekim 2015 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta yapılan “The Guıdelınes Congress Resuscıtatıon 2015” ile duyuruldu. 

Güncellenen resüsitasyon kılavuzları bütün dünyada olduğu gibi, ülkemiz acil sağlık sistemi açısından önemli olmakla birlikte meslektaşlarımızı da yakından ilgilendirmektedir. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla; ATT DER, PESAD ve Resüsitasyon Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan “RESÜSİST- Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu” ile acil sağlık hizmetlerinde standart bilgi, uygulama ve yaklaşımların oluşmasına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

Zengin bir bilimsel içeriğe sahip olan bu sempozyumun, ATT ve Paramedikler başta olmak üzere acil sağlık hizmetlerinde görev alan sağlık çalışanlarını bir araya getireceğini; katılımcıların bilgilerini güncelleyerek ve yükselterek, kurtarılmayı bekleyen hayatlar adına önemli bir kazanım olacağını düşünüyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’İstanbul, bizim tarihimizin ve uygarlığımızın bir özetidir.’’ dediği; doğası, tarihi mirası ve kültürel zenginlikleri ile eşsiz bir öneme sahip, kıtaları birleştiren sevgi ve barış şehrinde buluşmak dileği ile.

Yaşar GÖKBAYRAK

ATT DER Genel Başkanı

Yrd. Doç. Dr. Semra ÇELİKLİ 

PESAD Başkanı

Prof. Dr. Agah ÇERTUĞ 

Resüsitasyon Derneği Başkanı

Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş