112′nin Tüm Çalışanlarını Temsil Eden Bir Dernek Var, “Farkında Mısınız?”

112′nin tüm çalışanlarını temsil eden bir dernek var, farkında mısınız?

Kanal 24’te canlı yayınlanan ‘Farkında mısınız?’ programını seyrettim. ATTDER Başkanı Yaşar GÖKBAYRAK, 112 çalışanlarının yaşadığı sorunları dile getirerek bizlerin hislerine tercüman oluyor ve halkın da acil sağlık sistemi hakkında bilinçlenmesini sağlıyor.

Programı sağlık çalışanlarının çoğunluğu izlediğinden konuşmalar hakkında burada çok detaya girmek istemiyorum. Bu yazımda programın adından yola çıkarak, dikkatimi çeken bir hususu gündeme taşıyarak, kendi meslektaşlarıma farkında mısınız demek istiyorum.

Programın konukları 3 kişi. Biri hekimleri temsil ediyor, biri hemşireleri ve biri de teknisyenleri… Fakat burada önemli ve altı çizilmesi gereken bir konuk var. Teknisyenleri temsilen konuk olan ATTDER Başkanı ise sadece acil tıp teknisyenlerini temsil etmiyor. 112 sisteminde çalışan paramedikleri ve diğer meslekleri de temsilen orada bulunuyor. Zira konuşmalarında bunu özellikle vurguluyor.

Ben bir paramediğim ve ATTDER’e üyeyim dediğimde bana paramedik meslektaşlarımdan büyük bir tepki gelmişti. Paramedik olarak bizi temsil ettiğine inandığım mesleki bir derneğimiz olsaydı elbette o derneğe de üye olur destek olurdum. Oysa sağlık çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği bir programda ya da farklı bir platformda paramedikleri temsil eden bir dernek henüz göremiyorum.

Logo ve bu işe gönül vermiş değerli hocaların katkılarıyla ayakta duran bir dernek yerine, kendi çabalarıyla ve üyelerinin desteği ile ayakta duran bir dernek olması gerektiğini düşünüyorum. Şuan Paramedikleri temsil eden böyle bir dernek mevcut olmadığından, tüm paramedik meslektaşlarıma 22 Mart ATT Günü’nü ATT meslektaşlarımla ve ATTDER ile kutlamaya davet ediyorum.

Habip GOSTAK
MediHaber Köşe Yazarı kısmından alınmıştır.

[box type=”info”]

Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Acil Sağlık Sisteminde 45 bin Acil Tıp Teknisyeni ve 17 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer alan Acil Tıp Teknisyenleri olarak mesleğimizin tek sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde.
ATTDER’e mobil aidat yöntemiyle 1 dakikada üye olabilirsiniz. Üye olarak derneğimize destek olmak için Tıklayınız [/box]

Paylaş