ATTDER’den ”AMATÖRDE AMBULANS SKANDALI” Başlıklı Haber Hakkında Kınama ve Açıklama

Manisa Kulis Haber’in girdiği ”AMATÖRDE AMBULANS SKANDALI” başlıklı ambulans ile ilgili kınama ve açıklama metnimiz şu şekildedir.
”17.12.2016 Cumartesi günü ManisaErtuğrul Dilek Stadında Horozköy- Saruhanlı Belediye Sporarasında oynanan futbol müsabakası esnasında18. Dakikada HorozköyBelediye Sporlu Futbolcu Serhat DOĞAN, rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası dilinin geri kaçması sonrasında nefessiz kalarak solunum yolu tıkanmıştır.
Futbolmüsabakası esnasında; Acil Çağrı Merkezine 13:19 da düşen çağrı sonrası 13:20 de ekibimize vaka bildirilmiştir. Olay yerine yönlendirilen ekip6 dakika sonra olay yerine ulaşmıştır. Futbolcu ambulansa alınarak en kısa sürede Manisa Celal Bayar Hafsa Sultan Hastanesine kaldırılmıştır. Söz konusu haberde bahse alındığı gibi ambulansımız 15 dakikada ulaşmamıştır.
Ayrıca sahada yaşanan futbolcularla ilgili diğer talihsiz olaylarla ilgili, 28/11/2012 tarihli ve 2012/4018 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Diğer spor faaliyetleri için müsabakanın özelliği ve seyirci kapasitesi dikkate alınarak gerekli teknik donanım ile yeterli sayıda sağlık personeli ve Sağlık Bakanlığının ilgili mevzuatına göre eğitimden geçerek sertifika alan ilk yardımcı personel bulundurulur.” denilmektedir.
Bu konuda ATTDER olarak ilgili mercileri harekete geçmeye davet ediyor ve asılsız ve Acil Sağlık Hizmetlerini hedef gösteren bu tür haberlerin gerekli araştırma yapılmadan yayınlanmaması hususunda gerekli özenin gösterilmesini önemle rica ederiz.”

Paylaş