Emek Hırsızlığına Karşı Açıklamamız

Geçtiğimiz günlerde Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından yıllardır organizasyonu gerçekleştirilen ve ülkemiz hastane öncesi acil tıp sisteminde önemli markalar haline gelen Altın Ambulans Sağlık Ödülleri ve RESÜSİST organizasyonlarının marka tescil işlemleri için Türk Patent ve Marka Kurumuna, İstanbul İl Ambulans Servisinde Paramedik olarak görev yapan Hasan Yurtseven isimli bir şahıs tarafından başvuru yapıldığı konusunda çok sayıda mail ve telefon aldık. Bu çerçevede, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Altın Ambulans Sağlık Ödülleri; 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası kapsamında düzenlenen ve acil sağlık hizmetleri alanında başarılı ve özverili çalışmaları ödüllendirmek ve teşvik etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde ilk yardım ve acil sağlık hizmetleri konusunda halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 24 Mart 2014 tarihinden beri her yıl siyaset, bürokrasi ve sağlık sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye’nin sağlık sektöründeki en prestijli organizasyonudur.

RESÜSİST-Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu; acil tıp sisteminde standart bilgi, uygulama ve yaklaşımların oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 16 Aralık 2016 tarihinden beri organizasyonu gerçekleştirilmekte olup, her geçen yıl artan ivmesi ve katılımcı sayısı ile hastane öncesi acil tıp sisteminin en önemli bilimsel aktivitesidir.

Söz konusu organizasyonlar; Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği çatısı altında mesleğimize ve ülkemize hizmet etmek amacıyla kader birliği yapan yüzlerce meslektaşımızın emeği, alın teri ve binlerce meslektaşımızın desteği ile bu güne kadar çok önemli bir boşluğu doldurmuş, ülkemizin saygın markaları arasına adını yazdırmıştır. Temel düzeyde hukuk okuryazarlığı bulunan herkes bu organizasyonların marka tescil hakkının Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’ne ait olduğunu anlayabilir. Nitekim ilgili mevzuat hükümleri de, Altın Ambulans Sağlık Ödülleri ve RESÜSİST markaları adına Hasan Yurtseven tarafından marka tescil işlemleri için yapılan başvurunun; başkasının markasından haksız yarar veya gerçekte kullanmayıp yedekleme, marka ticareti yapmak amacına veya şantaja yönelik başvuru yani kötüniyetli tescil olarak değerlendirileceğini açıkça ifade etmektir.

Mesleğimizin, acil tıp sisteminin ve ülkemizin gelişimi için emek harcayıp alın teri dökerek özgün markalar ve değer üretmek yerine emek hırsızlığı yapan zihniyeti kınıyor, bu konuda gerekli yasal işlemleri başlattığımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

ATT DER Genel Merkez Yönetim Kurulu