Acil Tıp Teknisyenleri Aile Sağlığı Merkezlerinde Çalışabilecek

Acil Tıp Teknisyenlerine yeni bir çalışma sahası açıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu aile hekimliğiyle ilgili yeni düzenlemeler kapsamında, Ebe, hemşire, toplum sağlığı teknisyeni yanında acil tıp teknisyenlerinin de aile hekimliğinde görev almalarına imkân tanınmıştır.

30.12.2010 tarihli yayınlanan Resmi Gazete de yayınlanan Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ile Sözleşme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereğince;

** Sağlık meslek liseleri veya yüksek öğrenim kurumlarının ebelik, hemşirelik, sağlık memurluğu (toplum sağlığı) veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar ise aile sağlığı elemanı olarak görev yapabilecek. ibaresi yer almaktadır.

Yayınlanan resmi gazete ve yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; artık Acil Tıp Teknisyenleri de aile hekimliği sisteminde görev yapabilir.

Yeni yapılacak 2011 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel atamalarında Acil Tıp teknisyenleri Aile Sağlığı Merkezlerinde Aile Sağlığı Elamanı olarak açılan pozisyonlarar tercih yapabilecek.

ATT DER

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir