Arkadaşlarını kurtaran sağlık personeline ödül

Takla atan ambulanstan dışarı fırladıktan kısa bir süre sonra ayağa kalkarak ambulanstaki diğer yaralı arkadaşlarına yardıma koşan 112 Sağlık Personeline Bekir Miskin, yılın sağlık personeline layık görüldü. Bekir Miskin, yılın sağlık personeli ödülünü, Trabzon’da kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın elinden aldı.

Miskin, ocak ayında meydana gelen olayı şöyle aktardı: “O gün nöbetçiydim. Bölgemizde bir trafik kazası olduğunu söylediler. Hazırlıkları yaptıktan sonra vakaya ulaşmak üzere ekiple yola çıktık. Hava yağışlıydı, araba hakimiyetini kaybettik. Takla atan ambulanstan dışarı fırladım. O anda bende anlık bir duraksama oldu. Kendimi, bir anormallik var mı diye anlık kontrol ettim. Bir şey olmadığını görünce, diğer arkadaşlarımın yardımına koştum. Arkadaşları kontrol ettim. Onlarda da önemli bir bulgu olmadığını gördüm. Akabinde olay yerine bir ambulans istedim.”

“Kaza ilk olduğunda, olayın böyle ceryan ettiğini de bilmiyordum.” diyen Miskin, güvenlik kamerası görüntülerinden olayı izledikten sonra, kazanın ciddiyetini gördüğünü ifade etti. Böyle bir kazadan hafif sıyrıklarla kurtulmanın bir mucize olduğunu belirten Miskin, “Kaza anında o şekilde davranmam da herhalde mesleğimin getirdiği içgüdüsel bir davranış şekliydi.” diye konuştu.

Olayın ardından yaklaşık iki haftalık bir istirahat döneminden sonra yeniden işine geri döndüğünü aktaran Miskin, “Kazadan sonra, kazalara intikalin yani trafik kazalarının benim için özellik kazanmaya başladığını söyleyebilirim.” ifadesini kullandı. Miskin, böyle bir olaydan dolayı Hatay’dan yılın sağlık personeli ödülünü almaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, “O davranışı mesleki olarak sergiledim. Ama bunun bir ödüle dönüşmesi ayrı bir bahtiyarlık.” dedi.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir