ATTDER İSTANBUL temcilciliği olarak Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesini ziyaret

ATTDER İSTANBUL temcilciliği olarak Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesini ziyaret ettik.

Bütün okulun katılımıyla gerçekleşen konferansa İstanbul temsilcimiz ve konuşmacı MURAT ALİ UZUN ,konuk olarak da Darülacezeden Att.LEVENT ÇEBİN,112 Hızır Acil’de ve Attfm dj’lerinden Att.GÜLLÜ ÇAMUR,Haydarpaşa Numume Eğt.Arş.Hast. acilden Att.BETÜL ÜSTÜN katılırken öğrencilerden gelen sorulara çalıştıkları birimlere göre cevap vermeye çalıştılar.

Konferansta söz alan arkadaşlarımız henüz mezun olmamış ve büyük bir azimle okullarını bitirip meslek hayatına atılmak isteyen öğrencilere;

Att kimdir?
Hangi sahalarda çalışır?
Neleri bilmelidir?
Çalışırken hangi zorluklarla karşılaşır ve nasıl hareket etmelidir?
Çalışırken başlarından geçen ilginç olaylar
Attder’in kuruluş amacı nedir?
Neden dernek üyesi olunmalıdır?Bize ne kazandırır?
Mezun olduktan sonra hangi eğitimler alınmalıdır? vb.konular hakkında bilgiler aktarıldı.
Karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan konferansta öğrencilerin ilgili olmaları ve sorulan sorular bizleri oldukça mutlu etti.Gelen sorularda dikkatleri çekenler ise; bizlerin şuanda bile tartıştığı,hergün değişmekte olan görev ve yetkiler,çalışma şekilleri,yemek sorunu,üniverstelere geçiş ve son zamanlarda basında sıkça manşet olan ambulans kazaları haberlerinden geldi.

Öğrencilerin ambulans kazalarını gördüklerinde ve görev şehidi olan arkadaşlarımızı anarken oldukça hüzünlenmeleri,salonda büyük bir sessizlliğe sebeb oldu.O sırada ”TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI,GÖNÜLLÜLERİNİ VE GÖREV ŞEHİTLERİMİZİ ALKIŞLAYALIM MI?” anonsu üzerine salonda uzun süren ve büyük bir çoşkuyla yükselen alkış sesleri çalışanlar olarak bizleri birhayli gururlandırdı.Umarız ki en kısa zamanda bizderi dinleyen öğrencileri,çalışma arkadaşlarımız olarak aramızda görürüz.

Attder olarak bizleri davet eden ve destekleyen Zeynep Kamil SML. müdürü Lafife ÇİMEN ve okulun değerli öğretmenlerine,bizleri sabır ve büyük bir ilgiyle dinleyen bütün okul öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz.