Karabük EKG Eğitimimiz Tamamlandı

Acil Tıp Teknisyenlerine (ATT) yönelik yapılan eğitim seminerlerinin devamı niteliğinde olan 20-21 EKG Eğitimi Safranbolu Belediyesine bağlı bulunan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi’nde (SAKEM) yapıldı.

2 gün süren eğitim sonunda yapılan sınav sonucu çok yüksek oranda başarı sağlanması eğitimcileri sevindirdi. Programın son gününde yapılan sertifika törenine Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Çağlayan, ATT Derneği Karabük Başkanı Ümit Topçuoğlu, ATT Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak ve Eğitim Koordinatörü Ayşe Çengel katıldı. Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Murat Çağlayan, eğitimin başarılı geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Safranbolu Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen SAKEM toplantı salonu için başta Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’ya daha sonrada tüm personele teşekkür etiğini, eğitim boyunca başarılı birer performans gösteren ATT elemanlarını da kutladığını belirtti. Çağlayan’ın ardından konuşan Başkan Aksoy ise, “Safranbolu SAKEM ile daha güzel daha anlamlı oldu. Bu tür eğitimleri yapabileceğimiz böyle güzel bir salonumuz oldu. Bu salon bizim bu tür faaliyetleri yapmaya açılmadan önce çok değişik amaçlarla kullanılmış. Önce nikah salonu daha sonra bir restaurant daha öncesinde daha farklı konularda kullanılmış. Şimdi ben buranın gerçek anlamda Safranbolu için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. SAKEM burayı ele aldı ve bir eğitim yuvası haline getirdi. Bu binanın üst katında Safranbolu’da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına yaklaşık 300 civarında öğrenciye dershane eğitimi veriyor. Bunu SAKEM’in ana binası olmak üzere 450-500 civarında hanım ve kursiyer erkeklerde bunların içinde var gençler ve yaşlılar olmak üzere eğitim alıyor. Mesleki eğitim alıyor, kişisel gelişim eğitimi alıyor, bilgi başarı geliştirme eğitimi alıyor, kaybolmaya yüz tutmuş olan geleneksel Türk sanatlarının İslam sanatlarının tekrar yaşatılması anlamında eğitimler alıyor.

Yine SAKEM’in birçok alanda eğitim çalışmaları devam ediyor. Bunlardan biride sizlerin gerçekleştirmiş olduğu acil tıp teknikerliği ile ilgili eğitimdir. Ben bu konuya kurumlar arası diyalog ve iş birliği olarak yaklaşmak istiyorum. Safranbolu’da biz hemen hemen tüm kurumlar ile bu ve benzeri iş birlikleri içerisindeyiz. Bir genel yönetim olarak sadece kanunlarla bize verilmiş olan hizmetleri yerine getirmek değil onun daha ötesinde hangi kurumun hangi konuda desteğe ihtiyacı var ise bizimle iş birliği yapmak istiyorlarsa biz o konuda bütün kapılarımızı açtık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile çok farklı alanlarda iş birliği yapıyoruz, Üniversitemizle çok farklı iş birliği içerisindeyiz, Geçlik Spor Müdürlüğü ile şu anda gündem de olmayan amatör spor branşları ile ilgili çok farklı bir konu iş birliği içerisindeyiz. Bir kampanya başlattık çocuklarımıza futsal gibi masa tenisi zaten bizim normal spor kulüplerimizde var şu an 4-5 branşta onlarla hem yetiştirmek hem farklı alanlarda gündemi oluşturmak adına iş birliklerimiz var. Sağlık Müdürlüğümüz ile Safranbolu Devlet Hastanesi’nin inşaatının biran önce tamamlanması hususunda güzel çalışmalarımız ve iş birliklerimiz var. İşte bu bir yerel yönetimin bölgesi ile olan güzel ve sıcak diyalogunu öne çıkarıyoruz. Biz hiçbir kurumla şuana kadar iş birliği yapmadığımız reddettiğimiz bir durum meydana gelmedi. Hangi kurum Safranbolu Belediyesinden bir faaliyet hususunda iş birliği gerçekleştirmek istiyorsa biz ona hep sıcak davrandık ve şu anda güzel diyaloglarımız ve sonrasına yönelik iş birliklerimiz de devam ediyor. Yine benim Safranbolu’da ki amaçlarımdan bir tanesi de Safranbolu’da kongre turizmini canlandırmak. Kültür turizminin vazgeçilmez destek ayaklarından bir tanesi de kongre turizmidir. Safranbolu bu açıdan biçilmiş kaftandır” dedi.

Haberin Fotoğrafları için tıklayınız

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir