Van 112 Personeline Yapılan Çirkin Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz!

Van’ın Gürpınar’ın İlçesi’nin Güzelsu Köyü’nden hamile kadını doğum için Van’a bıraktıktan sonra dönen sağlık ekibinin yolu iki kişi tarafından kesildi. Ambulans camlarını levyelerle kıran saldırganlar, araçtan indirdikleri sürücü ve 2 kadın sağlık personelini döverek komalık etti.

Dün saat 23.30 sıralarında Gürpınar’ın Güzelsu Köyü’nden doğum sancıları başlayan kadını alan Bayram Lenk yönetimindeki ambulans ve içersindeki acil tıp teknisyeni Nazime Çiçek ile paramedik Bahar Aksoy, Van’a doğru yola çıktı. Bir süre sonra arkadan yaklaşan bir minibüs ısrarla ambulanstan yol istedi. Ambulans sürücüsü stablize yoldan çıktıktan sonra minibüse yol verebildi. Ambulansı sollayan minibüs, bir süre ambulans sürücüsüyle tartıştıktan sonra ayrıldı. Hastayı Van Doğum Hastanesi’ne bırakan ambulans Güzelsu 112 istasyonuna dönmek üzere yola çıktı…
Gürpınar’ın Güzelsu Köyü girişine gelen ambulans, iki kişi tarafından durduruldu. İlk önce levyelerle ambulansın camlarını kıran saldırganlar, sürücü Bayram Lenk’i ardından acil tıp teknisyeni Nazime Çiçek ve paramedik Bahar Aksoy’un indirip dövmeye başladı. Ağır yaralanan sağlık görevlileri çevredekiler tarafından saldırganların elinden kurtarıldı. Saldırganlar ise kaçtı.

Meslektaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz!!! Acil olarak hükümetin ve ilgili bakanlıkların gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çalışmalara başlaması gerekmektedir. Daha önce de söylediğimiz gibi sağlık personeline saldıran magandalar tutuksuz yargılanmamalı ve gerekli yasal düzenlemeler yapılarak cezai yaptırımlar arttırılmalıdır. Sağlık çalışanlarına saldıranların ellerini kollarını sallayarak gezmesini vicdanımız kabul etmiyor.

Bir vatandaşın hayatını kurtarmak için süratla olay yerine giden,7/24 canla başla çalışan ve bazen başkalarının canı için kendi canını tehlikeye atan acil sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıların ve eziyetin bir an önce önüne geçilmelidir. Van 112’de görev yapan ve darp edilen ambulans sürücüsü Bayram Lenk, acil tıp teknisyeni Nazime Çiçek ve paramedik Bahar Aksoy’a acil şifalar diliyor bu çirkin saldırıyı şiddetle KINIYORUZ !

Acil Tıp Teknisyenleri Ve Teknikerleri ( Paramedik ) Derneği Yönetim Kurulu

Paylaş