ATT DER Adana Sağlıkta Şiddet’in Karşısında

      Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Adana  İl Başkanlığı son zamanlarda artan şiddet olaylarına karşı yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 Basın Açıklamasını Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği  Genel Başkan Yardımcısı Süleyman YILDIRIM ,Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Adana İl Başkanı Sultan Korkmaz DÜZLER Yaptı.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği  Genel Başkan Yardımcısı Süleyman YILDIRIM Yaptığı Açıklamada şunları söyledi.

Can kurtarmaya mı gidiyoruz, yoksa canımızı kurtarmaya mı?

Sağlıkta şiddet artık iyice kanıksandı ve sıradanlaştı. Ne derseniz deyin, ne açıklama yaparsanız yapın insanlar hala sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulamaktan vazgeçmiyor. Artık hayatın doğal akışında o kadar olağanlaştı ki, haber değeri bile olmuyor artık medyada… İnsanların sağlığı için büyük bir özveri ile çalışan; çoğu zaman hayat kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan bu insanlara yapılan şiddet, artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Kimi, büyük özveriyle çalışan bu insanlara ağır hakaretlerde bulunmakta, kimi ise fiziksel şiddet uygulamakta. Nedir bu insanların suçu? Sağlık personeli olmak mı? Kendini koruyacak bir ekipmanın olmaması, savunmasız olmaları mı?

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet bardağı taşırmış, sınır aşılmış, sağlık çalışanlarının canına tak demiştir. Her şiddet haberinden sonra bunu yapanları kınamak yerine, personeli koruyan ciddi adımlar atılmasını bekliyoruz. Ambulansı durdurup sağlık çalışanlarını yoğun bakımlık edene kadar dövenlerin ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyor ve yetkililerden acil çözümler bekliyoruz. Artık suçlular cezasız kalmasın! Kalmasın ki, bizler de güvenle işimizi yapalım.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Adana İl Başkanı Sultan Korkmaz DÜZLER İse Yaptığı Açıklamada;

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının yayın organlarında artık olağan bir habermiş gibi verilmeye başlandığını öne sürdü.

İnsanların sağlığı için 7 gün 24 saat büyük bir özveriyle çalışan ve çoğu zaman yaşam kurtarmak için kendi hayatlarından vazgeçen sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin çok tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten DÜZLER , şunları kaydetti:

“Çalışma hayatımızda sözlü tacizler hiç eksik olmaz. Hızını alamazlarsa darp ederler. Ne de olsa hasta psikolojisi. Çok normal görünür bu yapılanlar.

Ama nerede çalışan psikolojisi? Yıllardır bu sistemde çalışan ve yıllarca da ekmeğini buradan kazanmak zorunda olan insanların günahı ne? Sağlık çalışanlarının psikolojisi ne olacak? Bu insanlar da bir anne, bir baba ya da bir anne babanın üzerine titrediği evladı. Ne zaman son bulacak bu şiddet? Dün bir hemşire, doktor, bugün bir acil tıp teknisyeni, paramedik, sağlık memuru…Ya yarın? Sessizce sıranın bize gelmesini mi bekleyelim?”

Artık suçlular cezasız kalmasın! Kalmasın ki, bizler de güvenle işimizi yapalım.

Paylaş