ATTDER Isparta İl Yönetiminden İl Sağlık Müdürü Ziyareti

ATTDER Isparta İl Yönetimimiz, İl sağlık Müdürü Dr. Mehmet KARAKAYA’yı makamında ziyaret etti. Karşılıklı samimi bir ortamda geçen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. İl Sağlık Müdürümüze derneğimiz ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren İl Başkanımız Bekir ÇULLA; ATTDER’in Acil Sağlık Sistemine profesyonel anlamda yön vermeyi amaçlayan bir dernek olduğunu ve il yönetimi olarak da özellikle Isparta 112’nin Türkiye’ye model olması hedefine ilerlemesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Sağlıkta dönüşümün sonucu olarak merkez teşkilatının üç aşamalı bir yapıya geçirilmesi sonucu İl Sağlık Müdürlüklerinin 112 Acil Sağlık Sistemine daha fazla önem gösterdiğine dikkat çeken Bekir ÇULLA son on yılda 112 sisteminin çağ atladığını ve bu kazanılan ivmede ATT ve Paramediklerin genç ve dinamik yapısının çok büyük önemi olduğunu vurguladı. Görüşmede İl Başkan Yardımcımız İsmail AKDUT ise ATTDER’in deyimi yerinde ise Türkiye çapında yeni palazlandığını, İl Yönetimi olarak Isparta’da bütün istasyonları gezerek meslektaşlarımızla bütünleşeceklerini, memnuniyetin ve kalitenin artması adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Abdullah Ün ise Acil Sağlık Sisteminin hata götürmez bir yapıya sahip olduğunu, ATT ve Paramediklerin bu yönde eksikliklerinin tamamlanması gerektiğini söyledi. Ali Osman KARAHAN Uzaktan Eğitim Sistemi ile ATT’lerin Paramedik bölümünü bitirmeleri için çalıştıklarını ve Süleymen Demirel Üniversitesi ile bu hususta görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Son olarak Cennet AKDUT ise ATTDER Isparta olarak verdiğimiz iftar yemeğine katıldığı için Müdür Bey’e teşekkür etti. Dernek olarak sosyal faaliyetlere önem verdiklerini dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet KARAKAYA ise her türlü sıkıntı da kendisiyle istişare etmemizi istedi. Sivil toplum kuruluşlarına ayrı bir önem verdiğini belirten Karakaya, bu yolda ciddi sıkıntılarla karşılaşabileceğimizi ama bunun bizi caydırmaması gerektiğini belirtti. Isparta’nın sağlıkta son on yılda zirvede olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz bu başarıya yönetim, bağlı kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin hep beraber ulaştığını söyledi. Bölüşürsek büyürüz, bölünürsek küçülürüz anlayışının kendisi için çok önemli olduğunu belirten Dr. Mehmet KARAKAYA son olarak ziyaret için teşekkür etti ve istasyon ziyaretlerinin ardından tekrar beklediğini ifade etti

Paylaş