ATTDER Kayseri Öğretmenlerin 112’ye Şiddetini Kınadı

Kayseri’de Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu’nda bayılan 8’inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.H.’yi hastaneye götürmek isteyen 112 Ambulans Sürücüsü 35 yaşındaki Cesur Tanrıkulu ve Acil Tıp Teknisyeni 22 yaşındaki Halil Ersoy, öğretmenler tarafından tartaklandı.

Kocasinan İlçesi’nde bulunan Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu’nda saat 10.30 sıralarında, 8’inci sınıf öğrencisi E.H. baygınlık geçirdi. Okul yöneticileri bunun üzerine 112’yi aradı. Okula gelen sağlık ekibinden sürücü Cesur Tanrıkulu ile Acil Tıp Teknisyeni Halil Ersoy psikiyatrik rahatsızlık geçirdiği belirtilen kız öğrenciye müdahale için hasta başına ulaştı. Henüz müdahale etmeden öğretmenler; “Nerede sizin sedyeniz ? İşinizi düzgün yapın!” gibi ifadelerle ekibimizi azarladı. Buna karşılık müdahale etmeye çalışan ekibimiz; vakaya göre sedye getirileceğini henüz vakayı görmediklerini ifade etti. Ardından öğretmenler tarafından sözlü tartışma fiziksel şiddete çevirilerek ekibimiz 10’dan fazla öğretmen tarafından tüm okulun gözü önünde darp edildi. Vakayı arbede ortamından yumrukların arasında ambulansa güçlükle alan ekibimiz müdahalesini tamamlayıp onları karşılayan başka bir ekibimize teslim etti. Teslimin ardından hasta ikinci ekip tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi. Darp edilen ekibimiz ise ifade için karakola geçerek şikayette bulundular.

Böyle vahim bir olayın özellikle çocuklarımızı eğitmesi için emanet ettiğimiz eğitimcilerimiz tarafından gerçekleştirilmiş olması camiamız açısından üzüntü verici bir durum. Kayseri Sağlık Müdürlüğü’nden yöneticilerimiz personelimize bunu yapanların cezasını çekeceğini belirttti. Kayseri Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafındanda idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.
Kamera kayıtları bulunmasına rağmen gayri resmi olarak okul öğrencilerinden aldığımız haberlere göre öğretmenler tarafından soruşturma ve ifade aşaması için öğrencilerin de örgütlendiği ve öğretmenlerin aralarında ifadelerin senkronizasyonu için anlaştıkları belirtildi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Kayseri İl Başkanlığı olarak ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Paylaş