ATTDER Muğla’dan Muhteşem Gün Kutlaması

Muğla Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından Akyaka Gümüş Tur Teknesinde düzenlenen geceye Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Eriş Başaran Akça, İl Ambulans Servisleri Başhekimi Dr. Emine Önsoy ATTDER Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Özdemir, ATTDER Sosyal İşler Sekreteri Feyza Duygu Örsçelik ve bölgede görev yapan 112 acil sağlık hizmetleri çalışanları katıldı.

Etkinlikte Muğla ATTDER yönetimi tarafından Muğla İl sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Eriş Başaran Akça, İl Ambulans Servisleri Başhekimi Dr. Emine Önsoy, ve İl Ambulans Servisi Başhekim Yard. Dr Mustafa Ali Koçan’a günün anısına hediye verildi.

MUĞLA ATTDER İl Başkanı ATT Neslihan Yılmaz yaptığı konuşmada “75 milyonu aşan insanımıza ülkemizin dört bir yanında yedi gün 24 saat her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen fedakarca görev yapan, zaman zaman darp edilen, bazen de zamanla yarışıp hayat kurtarmaya giderken kendi hayatından olan meslektaşlarımızın da sorunlarımızın tartışıldığı, meslek ortak paydasında buluşup birlik beraberlik ve dayanışma ortamının sağlandığı yeni bir Acil Tıp Teknisyenleri ve teknikerleri Haftasını kutlamaktayız.

ATT DER çatısı altında ülkemizin her bölgesinden katılımla oluşacak binlerce meslektaşımızla yarınlarda daha fazla söz sahibi olan, sağlık sistemine ve ülkemize bilgi ve birikimiyle daha fazla katkı sunan bir meslek grubu olacağımıza inancımız tamdır. Bu süreçte sizlerin desteği gücümüze güç katacak, her platformda sesimizin daha gür çıkmasını sağlayacaktır.
Zaman, hep birlikte hareket ederek sahip olduğumuz potansiyeli harekete geçirme zamanıdır.
Bizler dün olduğu gibi yarın da canla başla çalışmaya devam edeceğiz.
Kurtarılacak hayatlar adına hepinize teşekkür eder,
Acil tıp teknisyenleri ve teknikerleri günümüz kutlu olsun” dedi

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı konuşmada Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri günümüzü kutlayarak. Gerek gündüz yapılan seminere gerekse şuan ki katılımdan memnun kaldığını, bu birlik ve beraberliğin hiç kaybolmamasını arzu ettiğini belirtti. ATTDER tarafından düzenlenen 1.Altın Ambulans Sağlık Ödülleri Yarışmasında sağlık müdürlüğü ve 112 istasyonları kategorilerinde biricilik ödüllerinin ilimize kazandırıldığını ve bu başarının hepimizin başarısı olduğunu söyledi. Bu gecenin organizasyonunda emeği geçen ATTDER başkanı ve il yönetimine çok teşekkür ediyorum dedi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gününü kutlayan İl Sağlık Müdür Yard. Dr. Eriş Başaran Akça konuşmalarında şiddete dikkat çekerek hiçbir alanda şiddeti kabul etmediklerini özellikle bu zorlu meslekte fedakârca görev yapan 112 çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirtti. 112 çalışanlarının kendileri için önemli olduğunu önce kendi can güvenliğinin korunması ilkesini hatırlatarak sağlık vericilerinin sağlıklı olması gerektiğini belirtti.
İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr Emine Önsoy, “acil sağlık hizmetlerinin sunumunda fedakârlıkla çalışan tüm ekip arkadaşlarımın gününü kutlarım. Gündüz gerçekleştirilen seminer büyük bir organizasyondu ve katılımcılara büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Seminerin ve şu an gerçekleşen moral etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Muğla milletvekili Ali Boğa, mazereti nedeniyle geceye katılamadığını belirttiği mesajında “tüm sağlıkçılarımızın zor şartlarda en kutsal görevi yerine getirdikleri muhakkak ama özellikle Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri, bizzat olayın içinde, başlangıcında ve en hayati zamanlarda bulunan insanlar olarak çok daha yorucu ve meşakkatli bir görevi yerine getirmektedir. Bu açıdan her bir arkadaşımızı minnetle anmak gerekir. Daha iyi imkânlarda hizmetlerinizi sürdürmeniz için üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak şahsınızda tüm katılımcıları kutluyor, en içten duygularla selamlıyorum” dedi.

ATTDER il Başkanı tarafından gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan Özel Yücelen Hastanesine, Özel Fethiye Esnaf Hastanesine, Helvacıoğlu ford yetkili servisine, Ula Belediye başkanına, Güney Göz Hastanesine, Fethiye Yasemin Sürücü kursuna teşekkür ederek geceye katılan temsilcilerine plaket verdi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde 112 istasyonları arasında çekilişler yapılarak istasyonlara hediyeler verildi. 112 çalışanları geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler…

Tüm Fotograflar İçin Tıklayınız