Hatay Acil Tanı,Tedavi,İlaç Kullanımı Ve Adli Olgular Paneli Tamamlandı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği organizasyonunda, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin desteği ile Hatay’da önemli bir panel gerçekleştirildi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği organizasyonunda, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin desteği ile Üniversite konferans salonunda “ Hastane öncesi acil tanı, tedavi, ilaç kullanımı ve adli olgulara yaklaşım” konulu panel düzenlendi.
Panel için Hatay’da bulunan ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak; Hastane öncesi hizmet veren ATT ve Paramediklerin yaptığı hizmetin önemine vurgu yaparak sınır bölgesinde hizmet veren sağlık çalışanlarının iş yükünün daha fazla olduğundan bahsetti.

ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak; Hatay’da bulunduğu sürede Antakya çevre yolunda karşılaştığı bir trafik kazasına 112 ekiplerinin çok kısa süre içerisinde gelmesi ve olay yeri yönetimini çok iyi yaptığını belirterek hem Hatay 112 çalışanlarına teşekkür etti. Aynı zamanda Reyhanlı patlamasında Hatay 112 ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ekiplerinin çok başarılı çalıştığını, sınır’dan gelen hastaların sevkiyatı ile ilgili Hatay İl Sağlık Müdürlüğünün iyi organize olduğundan bahsetti. ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak dernek olarak halkın da ilk yardım konusunda bilinçlenmesini sağlamak adına halk eğitimleri verdiklerinin hatta Mustafa Kemal Üniversitesi’nin radyosu olan radyo üniversite ile bu konuda programlar yaptıklarını ve radyoda halka ulaştıklarını ifade etti.
Daha sonra söz alan Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz; Türkiye’de acil sağlık hizmetlerinin gelişimini anlattı ve bugün gelinen noktada çok iyi bir yerde olunduğunu ifade etti. Hatay’da 112 personelinin çalışmalarını takdir eden İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz “ bir kişinin hayatını kurtaran tüm insanlığın hayatını kurtarır” sözüne mashar olan 112 çalışanlarının yaptıkları işin maddi boyutundan çok manevi boyutuna da değindi. ATTDER Türkiye’de ve Hatay’da yaptığı çalışmaları takip ettiğini söyleyen Dr.Sebahattin Yılmaz bu tarz mezuniyet sonrası eğitim, kongre, sempozyum gibi etkinliklerin personelin mesleki gelişimine çok katkısı olduğuna vurgu yaptı.
Açılış konuşmalarında daha sonra söz alan Mustafa Kemal Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder; 112 acil sağlık hizmetlerinde ATT ve Paramediklerin sistemin yapı taşını oluşturduklarından bahsederek yaptığı özverili çalışmalara övgüde bulundu. Üniversite bünyesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda “Acil Yardım Teknikerliği” bölümü ile sistemin gereksinimi olan personelin eğitimlerinin sağlandığından bahsetti.
Mustafa Kemal Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Salih Güder, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği’nin yaptığı bu eğitim çalışmalarının önemini vurgulayarak ATTDER Hatay İl yönetimine teşekkür etti.Panele sağlık çalışanlarından ciddi katılım sağlandı ve eğitim başarı ile son buldu.

10345733_694580823913208_922515852435195851_n

1959411_641220835972720_2793621035564779309_n