‘112’nin Oksijen Tüpleri Boş Çıktı Haberi’ Yalan Haber

Edremit 4 nolu 112’nin Okisjen Tüpleri Boş Çıktı Haberine Açıklama

Edremit 112 sabah nöbet değişiminde devreden ekip, yedek oksijen tüplerinin dolum merkezinde olduğunu söyleyerek nöbet teslimi gerçekleştirilmiştir.

Nöbet devrinden sonra bir vaka için yola çıkan ekip vakayı Edremit devlet hastanesine getirir.

Bu sırada olaya konu olan Mehmet Terzioğlu isimli hastanın sevki için KKM aranır. Yedek tüplerinin dolum merkezinden aldıktan sonra vakaya çıkmak istedikleri KKM’ye bildirilir ve KKM tarafından ekibe izin verilir.

Bu arada hastayı teslim etmek için Edremit devlet hastanesinde olan ekibin konuşmasını (tüplerin alınmak istenmesi) hasta yakınları şahit olur. Edremit devlet hastanesinde acil doktorun boş ve uygun hastane için sevk işlemlerini bir saate yakın bekleyen hasta yakınları ambulansın vakayı hemen almayacağını duyunca sinirler gerilmiş tüpleriniz mi boş bu nasıl ambulans seklinde tepki göstermesiyle olay patlak vermiştir.

112 ekibi ambulansın tüp tüplerinin tamamen boş olmadığını sabit ve portatif tüplerinin dolu olduğunu, sadece yedek tüplerinin dolum merkezinde olduğunu akşam 4’den sonra dolum merkezinin kapanacağını uzun bir vaka çıktığında tüpsüz kalınacağını belirtmesine rağmen, hasta yakınları olaya ikna olmamış ve olaya konu olan hasta yakınlarından birinin gazeteci olması sebebiyle, gerçeği yansıtmayan bir haberle karşı karşıya kalınmıştır.

Haberde anlatıldığı gibi başka bir ambulanstan tüp alınmamış ve aynı ambulansla hastanın sevki gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.

Canı yananın 112’yi karaladığı bir habercilik anlayışı sergilendiği ortada olup haberi kaleme alan İhlas Haber Ajansına tekzip metni gönderildiği tüm kamu oyuna duyurulur

ATTDER Yönetim Kurulu

Paylaş